SON DAKİKA! Asgari ücrette damga vergisini kaldıran yasa teklifi Meclis'e sunuldu

AK Parti TBMM Asgari ücret
SON DAKİKA! Asgari ücrette damga vergisini kaldıran yasa teklifi Meclis'e sunuldu

AK Parti, asgari ücrette damga vergisini kaldıran yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti, asgari ücrette damga ve gelir vergisini kaldıran yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklifle birlikte, vergide adalet ilkesinden hareketle çalışanların ekonomik durumlarına katkı sağlanması amacıyla asgari ücret vergi dışı bırakılarak gelir vergisi ve damga vergisi istisnası sağlanacak.

*Teklifle; asgari ücret üzerinden damga ve gelir vergisi kaldırılıyor.

*Enerji üretimini teşvik etmek amacıyla meskenlerin çatı veya cephesine kurulan güneş enerjisi santrallerinin kurulu gücü 10 kW’den 20 kw’ye çıkartılıyor.

*Katma Değer Vergisi ile ilgili değişiklikler öngörülüyor.

*Teklifle, özel bütçeli idareler ile düzenleyici ve denetleyici kurumlarda gelir fazlası ilgili idare bütçelerine eklenebilecek. Türkiye’de yerleşik sigorta şirketleri tarafından düzenlenen kefaret senetleri güvenli elektronik imzayla düzenlenebilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret 2022 zammı için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Asgari ücreti 2022 en alt rakam 4 bin 250 TL olarak belirlendi. Çocuk sayısına göre bu rakam daha da artacak. Artış son 50 yılın en yükseğidir. Artış yüzde 50'nin üzerindedir. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırdık. Bununla işvereni 450 TL yükten kurtardık." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DHA

Ak Parti Asgari ücret vergi TBMM son dakika