Niğde'de 5,3 büyüklüğünde deprem

Son depremler son dakika haber Niğde

AFAD verilerine göre merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç depreme ilişkin değerlendirmesinde "Kahramanmaraş depremiyle bir ilgisi yok, ayrı bir deprem" dedi.

AFAD verilerine göre merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 13.27'de meydana gelen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.

 SON  DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

"'KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ TETİKLEDİ' DİYE BİR ŞEY YOK"

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oruç Haber Global yayınında Niğde'de meydana gelen depreme ilişkin "Sıklıkla meydana gelen depremler bizim de aşımızı döndürüyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle bir ilgisi yok. O bunu tetikledi gibi bir şey dememiz mümkün değil. Orta Anadolu'nun kendine has bir yapısı var. Dün de aynı bölgede deprem meydana gelmişti." dedi.

FUAT OKTAY'DAN NİĞDE'DEKİ DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bor merkezli depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Fuat Oktay, "Ekiplerimiz sahada, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Şu an için olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verdi.

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR: AĞIR VE ORTA HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN

Özdemir açıklamasında "Şu ana kadar olumsuzluk yok. Kahramanmaraş depreminde etkilenen binalarımız olmuştu. Gerekli önlemleri aldık ama vatandaşlarımıza ağır ve orta hasarlı binalardan uzak durmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

BOR BELEDİYE BAŞKANI SERKAN KARAN'DAN AÇIKLAMA

Bor Belediye Başkanı Serkan Karan, bölgedeki son duruma ilişkin "Herhangi bir olumsuzluk şuan için yok. Halk kısa süreli panik yaşadı." ifadelerini kullandı.

 AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır." denildi.

BAZI KÖY EVLERİNDE HASAR

Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde Konya'nın Ereğli ilçesinin kırsal Kutören Mahallesi'ndeki bazı evlerde hasar oluştu, bazı evlerin de eklentileri yıkıldı. Belkaya Mahallesi'nin camisinde de çatlaklar oluştu. 

Niğde'de 5,3 büyüklüğünde deprem - Resim : 4

Niğde'de 5,3 büyüklüğünde deprem - Resim : 5

Niğde'de 5,3 büyüklüğünde deprem - Resim : 6

Kaynak: Haber Global TV

son depremler Niğde deprem son depremler