Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem: 3 binada kısmi çökme meydana geldi

Gündem haberleri Son depremler AFAD Malatya son dakika

AFAD verilerine göre Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bakan Yerlikaya depremle ilgili olarak 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini can kaybının olmadığını söyledi.

Son Dakika... AFAD verilerine göre Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 10.46'da meydana gelen depremin derinliği 10 kilometre olarak ölçüldü. 

Şiddetli deprem Diyarbakır ve Elazığ dahil birçok çevre illerden de hissedildi.

AFAD'tan yapılan açıklama şöyle: 

▪️ Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli AFAD ekiplerimizin yanı sıra Emniyet ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

▪️ Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar gelmiştir.

▪️ Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 3 binada hasar meydana gelmiştir.

▪️ Elazığ ilinde kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

▪️ Malatya ili Pütürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir.

DEPREM SURİYE'DEN DE HİSSEDİLDİ

Suriye Devlet Haber Ajansı'na göre deprem Haseke, Deyrizor ve Halep illerinde de hissedildi.

 SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

BAKAN YERLİKAYA: 3 BİNADA KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELDİ

Bakan Yerlikaya açıklamasında "Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır." denildi.

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Malatya'daki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 30'dan fazla sayıda artçı sarsıntı meydana geldi.

AFAD: CAN VE MAL KAYBI YOK

AFAD'tan yapılan açıklamada "Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

5 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Valiliklerden yapılan açıklamaya göre depremin ardından Batman, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da eğitime 1 gün ara verildi. YÖK Başkanı Erol Özvar ise, "Malatya’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle bölgedeki üniversite kampüslerimizde ve öğrenci yurtlarımızda herhangi bir olumsuz durum olmadığı bilgisini aldım. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

BAKAN KURUM: İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Kurum'un açıklamaları şöyle: 

Malatya’nın Kale ilçesinde bu sabah saat 10.46’da meydana gelen deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden mesaj paylaştı. Bakan Kurum, “Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre illerde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir." denildi.

BELEDİYE BAŞKANI ER'DEN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er depreme ilişkin açıklamasında, "Şu ana kadar bizlere uluşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor. Herkese geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

ELAZIĞ VALİSİ NUMAN HATİPOĞLU

Malatya'daki depremin Elazığ'da da hissedildiğini belirten Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu "Şu ana kadar herhangi can kaybı yok. İl ve ilçelerimizde yıkılan bina yok. Çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya merkezli depremin ardından Bakanlık ekiplerinin depremin hissedildiği bölgelerde psikolojik destek çalışmalarına başlaması talimatı verdi.