AFAD duyurdu! Muğla'da korkutan deprem

Deprem son dakika son dakika haber Muğla AFAD
AFAD duyurdu! Muğla'da korkutan deprem

Son dakika haberine göre, AFAD, Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Son dakika haberine göre, AFAD, Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD, Akdeniz açıklarında Muğla'nın Fethiye ilçesine yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta 4 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldiğini açıkladı.

AFAD'ın paylaştığına göre korkutan deprem, yerin yaklaşık 30 kilometre derinliğinde kaydedildi. Depremin saat 20.33'te gerçekleştiği bildirildi.

Deprem nedeniyle henüz herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.

Deprem, AFAD'ın resmi sosyal medya hesabı X üzerinden ve resmi internet sitesinden paylaşıldı.

 

AFAD HAKKINDA BİLGİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, afet ve acil durumlara ilişkin tek yetkili kurum olup, bir şemsiye kurum anlayışıyla afet ve acil durumun niteliği ve büyüklüğüne göre gerek Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı vb. ilgili diğer bakanlıklar ile gerekse sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kurulduğu günden bu yana yurtta yaşanan Elazığ, Simav ve Van depremlerinde en etkin ve hızlı müdahaleyi gerçekleştirmiş, deprem sonrası yürüttüğü başarılı iyileştirme politikaları ile afetzede vatandaşların yaralarını en kısa sürede sarmıştır.

Antalya, Samsun ve Sinop’ta yaşanan sel felaketlerinde ilgili kurumlarla kısa sürede koordinasyon sağlanarak afet bölgesinde hayatın normale döndürülmesi çalışmaları ivedilikle tamamlanmıştır.

Sadece ulusal çapta değil uluslararası anlamda da birçok başarılı operasyona imza atan AFAD, dünyanın en uzak coğrafyalarında dahi yaşanan afet ve acil durumlara kayıtsız kalmamış, kaliteli, profesyonel ve alanında uzman personeli, teknolojik ekipmanı ile Haiti’den Japonya’ya, Şili’den Myanmar’a kadar yardım elini uzatmış; Libya, Tunus, Mısır ve Suriye yaşanan toplumsal olaylarda dünyanın takdirini kazanan tahliye ve insani yardım operasyonlarını başarıyla gerçekleştirmiştir.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV