İzmir'de peş peşe depremler

İzmir Deprem Son depremler

İzmir'in Menderes ilçesinde saat 14.14'te 4,3 ve saat 14.18'de 4,2 büyüklüğünde olmak üzere iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

AFAD'ın verilerine göre merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesinde saat 14.14'te 4,3 ve saat 14.18'de 4,2 büyüklüğünde olmak üzere iki deprem meydana geldi. Bu iki depremin ardından saat 14:25'te bölgede 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. 

İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, merkez üssü Menderes ilçesi olan 4,3 ve 4,2 büyüklüğündeki depremlere ilişkin kendilerine şu ana kadar olumsuz bir ihbarın ulaşmadığını söyledi.

Vali Köşger, İzmir'in Menderes ilçesinde bugün 4,3 ve 4,2 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldiğini hatırlattı.

Depremin ardından ekiplerin hemen yönlendirildiğini belirten Köşger, "Şu ana kadar olumsuz, can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir bize intikal etmiş bilgi yok." dedi.

Köşger, bölgeye tarama amacıyla AFAD ekiplerinin yönlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ise ilçede olumsuz bir durumun olmadığını, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla görüşmeyi sürdürdüklerini bildirdi.

NACİ GÖRÜR'DEN DEĞERLENDİRME

Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından açıklama yaptı. Görür, "Kısa bir süre önce İzmir yarımadasında, muhtemelen Tuzla fay zonu ile ilgili büyüklüğü 4’e varan depremler oluyor. Hatırlarsanız, İzmir depreminden sonra yarımadadaki fayların belli ölçüde yüklenmiş olabileceğini belirtmiştim. Tahminim bu depremler böyle bir olayın sonucu" dedi. 

Bugün Kuşadası Körfezi'nde 10:57'de 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber