AFAD duyurdu: Aydın'da art arda şiddetli deprem meydana geldi

son dakika Son depremler Deprem

AFAD verilerine göre Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 20 dakika arayla 4.7 ve 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. 17:02'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD verilerine göre Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında  4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 12.56'da meydana gelen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.  Saat 13.10'da ise 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deniz yüzeyinin 7,03 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, Aydın'ın Kuşadası ilçesine 18,34 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Depremler Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla'da da hissedildi.

Kuşadası açıklarında saat 17:02'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

"ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR İHBAR YOK"

AFAD tarafından depremin ardından yapılan açıklamada "Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.

AFAD duyurdu: Aydın'da art arda şiddetli deprem meydana geldi - Resim : 1

TUNÇ SOYER'DEN İLK AÇIKLAMA

Art arda gelen depremlerinden ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den de bir açıklama geldi. Twitter'dan bir paylaşım yapan Soyer, ilk tespitlere göre herhangi bir hasarın olmadığını belirtti. Soyer, şu ifadeleri kullandı:

"Ege Denizi'nde meydana gelen ve şehrimizde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk tespitlerimize göre herhangi bir hasar yok. Olası tüm olumsuzluklar için teyakkuzdayız."

"6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM TETİKLEDİ"

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında 14 dakika arayla meydana gelen 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Sözbilir, "30 Ekim 2020 de Sisam Adası kuzeyindeki Sisam fayının kırılmasıyla oluşan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede önemli bir stres birikimi olmuştu. Gümüldür Özdere ve Kuşadası tarafındaki faylar tetiklenmişti. Bugün peş peşe olan 4.7 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler 30 Ekim 2020 depreminin tetiklediği bir deprem olarak değerlendirilebilir. Sisam Adası güneyinde ve Dilek Yarımadası'nın denizdeki devamında olan fay kırılıyor. Bu fayın en büyük deprem üretme potansiyeli 6.6 olarak biliniyor" dedi.

30 Ekim'de Sisam Adası'nı kuzeyden sınırlayan fayın kırıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Şimdi ise adayı güneyden sınırlayan fay kırılmış oldu. Fakat bu fayın 6.6 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyeli var" diye konuştu.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

 son depremler

Kaynak: Haber Global TV

son depremler AFAD muğla Datça son dakika Aydın kuşadası