Sokak köpeği sorununda yeniden 'mobil kısırlaştırma' gündemde

Haber Merkezi
Sokak köpekleri Tarım ve Orman Bakanlığı Evcil hayvanlar
Sokak köpeği sorununda yeniden 'mobil kısırlaştırma' gündemde

Tarım ve Orman Bakanlığı TBMM'ye "mobil kısırlaştırma" ünitelerinin yaygınlaştırılması için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Sabah'ın edindiği bilgiye göre; vatandaşlar TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak sokak hayvanlarıyla ilgili önlem alınmasını talep etti.

Bakanlığın Meclis'e gönderdiği rapora göre belediyeler kısırlaştırma görevini gerektiği gibi yerine getirmedi. Bakanlık, uyutma tartışmalarının yaşandığı süreçte sokak hayvanı popülasyonunu kontrol altına almak için "mobil kısırlaştırma" üniteleri formülünü gündeme getirdi.

Bakanlık, "geçici kısırlaştırma üniteleri kurulması ile çalışma usul ve esaslarının düzenleneceği yönetmelik taslak çalışması Bakanlığımızca yürütülmektedir" dedi.

Özel geçici kısırlaştırma ünitelerinin kurulması ve kriterlerinin belirlenmesinde Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlükleri yetkili olacak. Geçici kısırlaştırma merkezlerinde; elektrik ve su kullanım belgeleri ve tesisatları, ameliyat masası, ameliyatlar için özel ışık kaynağı, İlaç için buzdolabı, Etüv (alet ve ekipman sterilizasyonu için) gibi ameliyathanede bulunması gereken her türlü teknik araç gereçlerin bulundurulması zorunlu olacak.