SMA ile savaşan minik Yaren yardım bekliyor!

Gündem haberleri
SMA ile savaşan minik Yaren yardım bekliyor!

SMA ile savaşan minik Yaren Belli yardım bekliyor. Kampanyanın bitmesine 3 ay gibi bir süre kaldığını kaydeden baba Belli, çocuklarının 700 gram daha almaması için sürekli aç yatırmak zorunda kaldıklarını, kilo kriterinin bu hastalıkta çok mühim olduğunu belirtti.

Yaren Belli üç buçuk yaşında. SMA Tip 1 ölümcül kas hastalığına yakalandı. Aile Tekirdağ merkezde yaşıyor. Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden baba Gökhan Belli 26, anne Fatma Belli ise 23 yaşında. Eşiyle tanışana kadar aile hayatından uzak bir hayat süren Gökhan Belli ile hayalini kurduğu evliliğe kavuşan anne Fatma Belli müthiş bir sınavdan geçiyor.  Türkgün'den Tolga Polat'ın haberine göre Yaren, 700 gram daha kilo alırsa, hayata tutunma umudunu kaybedecek.

SMA ile savaşan minik Yaren yardım bekliyor! - Resim : 1

23 AYDA YÜZDE 52’YE ULAŞILDI

Sanayide oto tamircisi olarak çalışan baba Belli, üç ay önce işten ayrılarak kızı için sahaya çıktı. Yaren’in ihtiyacı olan para ilaç yaklaşık iki milyon dolar civarında. Türkiye’deki başlatılan ilk SMA kampanyalarından birini yürütüyor aile. 23 ayda toplanan para, ihtiyacın yüzde 52’sini karşılıyor. Baba ve anne Belli, gecesini gündüzüne katarak parayı toplamanın telaşında.

Bugüne kadar 4 kez kalbi duran Yaren aylarca yoğun bakımda kalsa da, hayata kanat çırpmayı bilmiş minik bir serçe. Özel gıdalar la besleniyor. Yakın zamanda mide kanaması da geçiren ve endoskopik yapılan Yaren Belli, iki aydır oksijen desteğine da gerek duymuyor. İlaca ulaştığı takdirde ameliyat imkânına kavuşacak olan Yaren Belli’nin valilik izniyle bağışlarla toplanan paraya çok ihtiyacı var. Baba Gökhan Belli, “Kazancımızla bunu karşılamamız mümkün değil. Kızımızın hayata tutunması için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Miktarı hiç önemli değil. Yaren’e nefes olun” dedi.

‘ANNE’ DİYE SESLENMESİNİ İSTİYORUM

Parasızlık yüzünden kızlarının gözleri önünde eriyip gittiğini anlatan Gökhan Belli, yaşadığı zorlukları şöyle açıkladı:

En yakın zamanda kampanyamızın bitmesi için çok dua ediyorum. Baba olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama yetemiyorum. Kızının kendisine ‘anne’ diye sesleneceği günün umuduyla yaşayan Fatma Belli ise büyük bir sevgiyle kızının bakımını üstlendiğini ifade etti.

Kampanyanın bitmesine 3 ay gibi bir süre kaldığını kaydeden baba Belli, çocuklarının 700 gram daha almaması için sürekli aç yatırmak zorunda kaldıklarını, kilo kriterinin bu hastalıkta çok mühim olduğunu belirtti.

SMA ile savaşan minik Yaren yardım bekliyor! - Resim : 2

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Ebeveynlerin bebeklerinin hareketlerinde anormallik fark etmesiyle hekime başvurmaları sonrası EMG ile sinir ve kas ölçümü yapılır. Anormal bulgular tespit edildiğinde kan testi ile şüpheli genler incelenir ve SMA teşhisi konulur. Tip 0 SMA hastası bebekler çoğunlukla yaşamın ilk 6 aylık süreci içerisinde hayatını kaybeder. Tip 1 SMA hastalarında ise beslenme desteği, solunum desteği ve destekleyici tedavi uygulamaları yardımıyla beklenen yaşam süresi yaklaşık 3 yıldır.

 

Kaynak: Haber Global TV

Gündem haberleri