Siyasette sığınmacı tartışması! Erdoğan ve Bahçeli'den sonra Babacan da Kılıçdaroğlu'na 'yapamazsın' dedi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "İktidara geldiğimizde Suryelileri ülkelerine göndereceğiz" sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert bir dille eleştirdi. MHP lideri Bahçeli ise, "Kılıçdaroğlu kimden neyin sözü almıştır?" diyerek tepki gösterdi. Bir açıklama da DEVA Partisi lideri Babacan'dan geldi.

Sayıları 4 milyona yaklaşan Suriyeli sığınmacılar siyasetin en sıcak başlıklarından biri..

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğine yönelik açıklamalar yapmış; "Dünyaya sesleniyorum, Kuvay-ı Milliye geleneğinden geliyorum, çok çetin müzakereler sizi bekliyor" demişti.

MHP Geenel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu gSuriyeli göçmenleri yurtlarına göndermek için ihtiyaç duyulan finansmanı AB’den alacaklarını ve kendisine söz verildiğini söylemiştir. Bu neyin sözüdür? Bu söz nasıl verilmiş, hangi yetkiyle alınmıştır? AB Türkiye’nin aleyhine çalışmaktadır. İşbirlikçisi de zillet ittifakıdır" sözleriyle sert tepki göstermişti. 

ERDOĞAN: KİMLERİN ELİNE KALDI SİYASET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Kılıçdaroğlu'nun sözlerini sert bir dille eleştirerek, şunları ifade etti: 

'Ben Atatürk'ün partisiyim diyen' bu adam, 'Kuvayı Milliye geleneğinden geliyorum' diyor ama bir defa Kuvayı Milliye ruhundan haberi yok. Onu bir öğrenmesi lazım. Çünkü ta oralara kadar asker göndermişiz. Tavsiye ediyorum, Misakı Milli'yi bir öğrensin. Misakı Millinedir? Misakı Milli neyi kapsıyor? O kapsam içerisinde neler vardı? Bunu bir öğrenmesi lazım. Bundan haberi yok. O 'göndereceğim' diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum. Şu anda bunlar bize sığınmışlar 'elaman' diliyorlar. Bu 'elaman' dileyenlere 'Hadi geldiğiniz yere dönün' diyemeyiz.

BM kurallarına göre, mülteciler gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde evlerine dönebilir. Bundan da haberi yok. Eğer gönüllü değilse, hele hele mülteci bir de sığınma talebinde bulunmuşsa, Böyle bir şeyi zaten yapamazsın. Belki onu sen kabul etmek zorunda kalacaksın. Nasıl siyaset yapıyor, kimlerin eline kaldı siyaset; yandık.

BABACAN: BİZ GERÇEKÇİYİZ

Kılıçdaroğlu'na Millet İttifakı için görüşmeler yaptıkları DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan da üstü kapalı yanıt geldi.

Babacan, "Suriye'de barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa buradaki Suriyelilerin Suriye'ye gitmek gibi bir şansının olmadığını biliyorsunuz. Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, 'Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz' diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

CHP lideri Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı erdoğan MHP lideri Bahçeli