Siyasette kulisler hareketlendi: Kılıçdaroğlu'nun temiz sayfası SHP mi?

SHP Kemal Kılıçdaroğlu Siyaset CHP
Siyasette kulisler hareketlendi: Kılıçdaroğlu'nun temiz sayfası SHP mi?

SHP, üçüncü kez yeniden kuruldu. Kurucularının kim olduğu açıklanmayan partinin arkasında Kılıçdaroğlu'nun olduğu iddia edildi. Kılıçdaroğlu da X hesabından 'temiz sayfalı' paylaşım yaptı.

Türk Siyasetine damga vuran partilerden biri olan SHP (Sosyal Demokrat Halkçı Parti) 28 Haziran 2024 günü yeniden kuruldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 28 Haziran 2024 tarihiyle itibarıyla yeniden faaliyete geçen partiyle ilgili adresi dışında bir bilgi paylaşılmadı. Partinin adresi olarak ise; "Meşrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara" gösterildi. Partiden daha sonra yapılan açıklamada, parti kadrosu ve programının yarın duyurulacağı ilan edildi. Ancak bu açıklamada en dikkat çeken kısım 'Uzun yıllar SHP, CHP ve DSP'de siyaset yapmış değerli isimlerin' partide siyaset yapacağının söylenmesiydi.

KILIÇDAROĞLU EKİBİ: BİZİMLE İLGİSİ YOK

Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin yeniden kurulması, arkasında siyasete yeniden dönme planları yaptığı bilinen Kılıçdaroğlu'nun olduğu iddialarını gündeme getirdi. Eylül ayında yapılacak kurultayı, 'seçimli kurultaya' çevirmek için harekete geçen Kılıçdaroğlu'nun CHP'den umudunu kaybettiği ve SHP'yi yeniden dirilttiği yorumları yapıldı. Ancak Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklar bu iddiaları yalanladı. Yeniden kurulan SHP ile bir ilgilerinin olmadığını vurguladı.

CHP ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURACAK

CHP kanadında ise SHP ile ilgili hazırlıklar başladı. CHP Genel Merkezi’nde durum, hukuki boyutuyla ele alındı. CHP'li hukukçular; CHP’ye katılma kararı alan SHP'nin tüm haklarının CHP'de olduğu ve bu yüzden SHP ismiyle yeni bir parti açılamayacağı değerlendirmesi yapıyor. Bu yüzden gerekli hazırlık yapıldıktan sonra, SHP'nin kapatılması için yakın zamanda Anayasa Mahkemesi'ne başvurulabileceği belirtiliyor.

MUTFAKTAN ÇIKTI OFİSE GEÇTİ

SHP'nin yeniden kuruluşunda etkin rol oynadığı iddia edilen Kılıçdaroğlu ise X hesabından yeni bir video yayınladı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde mutfaktan yayınladığı videolarla sık sık gündeme gelen Kılıçdaroğlu, son videosunu, CHP genel başkanlığından ayrıldıktan sonra açtığı ofisinden çekti. Videosunda ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, kendisine oy vermeyen seçmenlere de 'sitemde' bulundu.

ARKA PLANDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun birlikte hareket etmesiyle CHP kurultayında genel başkanlığı kaybeden Kılıçdaroğlu'nun 'Mücadele' mesajı verdiği videoda odadaki detaylar da dikkat çekti. CHP bayrağı önüne konulan eşit kollu adalet terazisi, kum saati ve önündeki ajandadaki 'temiz sayfa' detayı, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na mesaj olarak algılandı.

Siyasette kulisler hareketlendi: Kılıçdaroğlu'nun temiz sayfası SHP mi? - Resim : 1