Şırıngalar, hayvan ölüleri ve çöpler Zonguldak'ta sahile vurdu, insanlar içlerinde piknik yaptı

Zonguldak Gündem haberleri Yaşam Haberleri

Zonguldak'ta hafta sonu Kozlu ilçesindeki sahile gelen vatandaşlar şok yaşadı. Denizin geri bıraktığı evsel atıklar, kemirgen ölüleri, enjektör, iğne, serum gibi tıbbi atıkların arasında güçlükle ilerleyen vatandaşlar, çöplerin arasında piknik yaptı.

Merkez ile Kozlu ilçesinin sınırındaki deniz kenarındaki bir alan uzun yıllar vahşi depolama tesisi olarak kullanıldı. Sapça bölgesindeki tesisin hayata geçirilmesinin ardından vahşi depolama alanına atık dökülmesi işlemi sonlandırıldı. Ancak kış mevsimindeki şiddetli dalgaların sürüklediği atıklar denize karıştı. Kış mevsimiyle birlikte bu atıklar yeniden dalgalar aracılığıyla Kozlu ilçesindeki sahile sürüklendi. Vatandaşlar durumu yerel yönetimlere haber verse de atıkların temizlenmesine ilişkin henüz somut bir çalışma başlatılmadı.


Hafta sonu deniz kenarında iyi vakit geçirmek için sahile akın eden vatandaşlar büyük bir şok yaşadı. Yaklaşık dört kilometrelik alana yayılan evsel ve tıbbi atıklar vatandaşları şaşkına çevirdi. Bazıları geri dönerek yaşananlara tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise mangalını yakarak piknik yaptı.

 

Kaynak: İHA

Zonguldak haberleri Zonguldak Kozlu