Sıcaklıklar düşüyor, yağmur geliyor... Hafta sonuna dikkat

hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Sıcaklıklar düşüyor, yağmur geliyor... Hafta sonuna dikkat

Yurt genelinde hafta başında itibaren sıcaklıklar kendini iyice hissettirdi. Türkiye'de 3 gün boyunca tam bir bahar havası yaşandı. Ancak önümüzdeki günlerde yurdun bazı kesimlerinden sıcaklıklar 6-7 derece birden düşecek. Hafta sonu bazı bölgelerde ise yağışlar görülecek.

Yurdun batı ve kuzey bölgelerinde hafta başında kendini gösteren aşırı sıcaklıklar düşmeye başladı. Ancak sıcaklıklar yine de mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Hafta sonu sıcaklıkların 6-7 derece birden düşmesi beklenirken yurdun bazı bölgelerinde yağmur gözükecek. Ancak yurdun büyük bir kısmında yağışlı hava öngörülmüyor.

"YAĞMURSUZLUK DEVAM EDECEK"

Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye genelinde yağış yok, yağış önümüzdeki 2-3 gün de yok. Cumartesi, pazar günü İç Anadolu’nun doğusunda ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde biraz yağmur var. Bunun dışında yağmursuzluk devam ediyor.” dedi.

TOZ TAŞINIMI

Bazı bölgelerde toz taşınımı da bekleniyor. “Marmara ve Ege’de hafif de olsa bir toz taşınımı var. Bugünden itibaren rüzgar biraz kuzeye döneceği için bu toz taşınımı hafifleyecek. Çok tehlikeli boyutlarda değil ama yine de arabalar üzerinde görülebilir.”

BARAJLARDA BUHARLAŞMA KAYIPLARI BAŞLADI

Şen su sıkıntısına karşı uyarıyor. “İçme suyu açısından da baktığımız zaman sulama suları ve içme suyu barajlarındaki buharlaşma kayıpları başladı. Bu nedenden dolayı sularımızı yine idareli kullanalım deriz.”