Semiha Yıldırım kimdir?

Semiha Yıldırım kimdir?

Levent Özeren'in çirkin paylaşımının ardından çok fazla basında görünmeyen Semiha Yıldırım'ın hayatı merak konusu oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım kimdir? Semiha Yıldırım nereli ve kaç yaşında? İşte yanıtları...

Levent Özeren sosyal medya hesabında AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım için, "Sakın acile gitme, tedavi olmadan ölür görenler. 'Etik değil' diyene bak, böyle başa böyle tarak!" paylaşımında bulundu.  Bu çirkin paylaşımının ardından Semiha Yıldırım, sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Peki Semiha Yıldırım kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte merak edilen soruların yanıtları...

SEMİHA YILDIRIM KİMDİR?

Semiha Yıldırım 1954 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinin Kayı Köyü'nde doğdu. Semiha Yıldırım, ilk ve orta öğreniminin ardından öğretmen okulunu kazanmış ve oradaki eğitimini de tamamladıktan sonra 1972 yılında öğretmen okulundan mezun olarak öğretmenlik mesleğine adım atmıştır.  Mesleğe başladığı ilk görev yeri ise memleketi Erzincan'ın Refahiye ilçesi olmuştur. 1993 yılına kadar öğretmenlik görevini sürdüren Yıldırım, Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra 1993 yılında emekliye ayrılmıştır. Emekli olduktan sonra gönüllü eğitim projelerinde yer almıştır.

Emekli öğretmen Semiha Yıldırım ve Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı ve eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın eşidir.  Binali Yıldırım ile evli olan Semiha Yıldırım'ın Erkan, Ahmet ve Büşra adında 3 çocuğu vardır.

Semiha Yıldırım kimdir? - Resim : 1

Semiha Yıldırım'ın çocukları tarafından yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan kendi adının verildiği İstanbul, Çekmeköy'de "Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu" adında bir okul vardır.

Semiha Yıldırım Binali Yıldırım