Seçim sonuçları sonrası, sosyal medyada depremzedeler için yapılan acımasız yorumlar şaşkınlık yarattı

Kahramanmaraş Depremi Deprem 2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde sandıklar açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre vatandaşların tercihi değişmedi. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Recep Tayyip Erdoğan %71,88'lik bir oy oranında liderliğini korudu.

Tüm Türkiye'yi sarsan 6 Şubat merkezli depremler sonrası, depremden etkilenen 11 ilde sandıklar açıldı. Depremzede seçmenlerin tercihlerinin değişmediği bölgeler için yapılan acımasız yorumlar sosyal medyada gündem oldu.

Gazeteci Özay Şendir, sosyal medyada karşılaştığı bir yorumda, 'Yazıklar olsun depremzedelere boşuna sizler için gözyaşı döktük, halinizden çok memnunmuşsunuz.' Cümlelerini canlı yayında paylaştı. Ardından depremzedelerin siyasi tercihlerinden dolayı yapılan eleştirileri haksız bulan, Şendir, konuya ilişkin Haber Global ekranlarında,

'Kırgınlık, kızgınlık ayrı bir durum ama, bu söylemler çok yanlış ve kalp kırıcı. Meseleyi oh olsun size kısmına getirmemek lazım. Oy veren vatandaşa mı kızmak lazım yoksa, halka biz daha iyi yönetiriz umudunu verememeyi mi sorgulamak lazım? Herkes yakınlarını kaybetti bu cümleleri duymak bizim milletimize yakışmıyor. ' yorumlarını yaptı.

Kaynak: Haber Global TV

depremzedeler 2023 seçimleri 14 Mayıs seçimleri haberler kahramanmaraş Gaziantep Erdoğan