Şebnem Şirin toprağa verildi, babanın feryatları yürek dağladı: Bırakmam, bırakamam

Gündem haberleri kadın cinayeti Denizli

Denizli’de erkek arkadaşı tarafından boğazı kesilerek öldürülen gıda mühendisi Şebnem Şirin için düzenlenen cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Kızını cinayete kurban veren acılı baba, “Bırakmam, bırakamam kızımı” diyerek gözyaşı döktü.

Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi'ndeki bir apartta dün meydana gelen olayda, 23 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Otopsi işlemleri tamamlanan Şebnem Şirin’in cenazesi, sabah saatlerinde morgdan alınarak törenin yapılacağı Pamukkale ilçesindeki Ulucami’ye getirildi.

 Buradaki törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Bağımsız Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki ve ailenin yakınları katıldı.

Cenaze töreni öncesi Şebnem Şirin'in annesi Pervin Tokat, “Ona kıyılır mı? Yavrum gitti, canım kızım gitti" diye gözyaşı döktü.

Şebnem Şirin toprağa verildi, babanın feryatları yürek dağladı: Bırakmam, bırakamam - Resim : 2

Ayakta durmakta güçlük çekmesine rağmen kızının tabutunu bir an olsun bırakmayan baba Halil Şirin ise tabuta sarılarak, “Yaktın ciğerimi kızım. Kızım ölmedi, öldürüldü. Katledildi. Bu yaşta böyle bir insan nasıl ölür? Kime ne zararı vardı benim kızımın? Vicdansız, nasıl kıydın? Mürüvvetini göremedim kızım. Allah'ım nasıl yaşarım? Gelin olduğunu göremedim kızım. Hayallerim vardı seninle, hayallerimi aldılar. Bırakmam, bırakamam kızımı" diyerek feryat etti.

Şebnem Şirin toprağa verildi, babanın feryatları yürek dağladı: Bırakmam, bırakamam - Resim : 3

Kılınan cenaze namazının ardından Halil Şirin, kızının tabutuna omuz vererek cenaze aracına kadar taşıdı. Şebnem Şirin'in cenazesi toprağa verilmek üzere Güney ilçesine götürüldü.

Şebnem Şirin toprağa verildi, babanın feryatları yürek dağladı: Bırakmam, bırakamam - Resim : 4

KADINLAR OTURMA EYLEMİ YAPTI

Cenaze töreninin ardından caminin yanında bekleyen yaklaşık 50 kadın, kadın cinayetlerinin son bulması için sessiz oturma eylemi yaptı. Eylemin sona ermesinin ardından basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Bugün hepimiz için üzüntülü bir gün. Az önce 5 dakika sustuk. Çünkü hep bağırdık. Bir kadın, bir kız kardeşimiz daha aramızdan eksilmesin istiyoruz. Bütün kadınlarımıza baş sağlığı diliyorum. Şebnem ölümün yakışmayacağı kadar iyi bir insandı. Dünya tatlısı, hayata bağlı, insanları, hayvanları seven birisiydi. Her sabah sokak kedilerini köpeklerini beslerdi. Sevgi doluydu. Pırıl pırıl bir genç kızdı. Çok üzgünüz" dedi.

Kaynak: DHA

Denizli Şebnem Şirin cinayeti şebnem şirin kadın cinayeti