Şebnem Şirin cinayetine tepki yağdı: Seni yaşatamadığımız için özür dileriz

Gündem haberleri kadın cinayeti Denizli
Şebnem Şirin cinayetine tepki yağdı: Seni yaşatamadığımız için özür dileriz

Denizli’de gıda mühendisi olan 23 yaşındaki Şebnem Şirin, boğazını keserek öldüren cani, yaşananları hatırlamadığını iddia etti. Furkan Zıbıncı tutuklandı. Sosyal medyada Şebnem Şirin için oluşturulan etikete siyaset, spor, sanat dünyasından yüzlerce yorum yapıldı.

Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi'ndeki bir apartta dün meydana gelen olayda 23 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı'nın yaşadığı dairede ölü bulundu. Olayın ardından aracına binerek kaçan cinayet şüphelisi Furkan Zıbıncı, polis ekipleri tarafından kent merkezinde yakalanarak gözaltına alındı.

Cenazesi morga kaldırılan Şebnem Şirin’in yapılan otopsisinde boğazı kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

İfadesinde Şebnem Şirin ile birlikte yemek yedikten sonra aparta gittiklerini söyleyen Furkan Zıbıncı, eve gittikten sonra her şeyin normal olduğunu ama ne olduysa sabah olduğunu ancak olayı hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

Cinayet Büro Amirliğindeki sorgusu tamamlanan cinayet zanlısı Furkan Zıbıncı, bu sabah güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adliye girişinde soruları cevapsız bırakan Furkan Zıbıncı 'nın ‘gasp ve cinsel istismar’ olmak üzere 6 suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Furkan Zıbıncı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“SENİ YAŞATAMADIĞIMIZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ”

Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer yazılı bir açıklama yaparak olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Açıklamada, “Şebnem Şirin, seni ve senin gibi katledilen daha birçok kadını sağlıklı ve güvenli olarak yaşatamadığımız için özür dileriz. Bizler Denizli Barosu  olarak en azından yargılama sürecinde failin hak ettiği en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız, susmayacağız. Kadına karşı şiddeti ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

"HER KADIN CİNAYETİYLE İNSANLIK YOK OLUYOR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kadına şiddet insanlığın inkarıdır. Her kadın cinayetiyle insanlık yok oluyor.  #ŞebnemŞirin’e Allah'tan rahmet diliyoruz. Kaybettiğimiz her can canımızı yakıyor. Kadınların maruz kaldığı şiddet ise tüm canları kahrediyor" dedi.

"Kadına dönük şiddeti özendiren ve teşvik eden her sözü mahkum etmeliyiz" diyen Çelik, "Canileri besleyen kültürel ve zihinsel her yaklaşımla mücadele topyekun olmalıdır. Bu mücadele bir politik ve toplumsal tartışma alanı değil, şiddete karşı dayanışma olmalıdır" ifadelerini kullandı. Çelik yargı sürecinin takipçisi olacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya paylaşımında “Akıl almıyor, yürek isyan ediyor. Yeter artık” ifadelerine yer verdi.

 

"ÖLÜP GİDİYORUZ KİMSEMİZ YOK"

Şirin'in öldürülmesine siyaset, spor ve sanat dünyasından da tepkiler geldi. Denizlispor, Göztepe, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş sosyal medya hesaplarından olayı kınadı.

Ünlü oyuncu Hazal Kaya ise "Can güvenliğimiz yok. Ortalık ayağa kalkmazsa katillere ceza da yok. İstanbul Sözleşmesi'nin gölgesi bile yetiyordu bu katillerin bir kısmını caydırmaya. Şimdi o sözleşme de yok. Şebnem artık yok... Ölüp gidiyoruz kimsemiz yok!" paylaşımını yaptı.

Sanatçı Gani Müjde ‘İnsan sevdiğine kıyar mı?' diye sordu.

Kaynak: Haber Global TV

Denizli Şebnem Şirin cinayeti şebnem şirin kadın cinayeti