Şaşırtan sonuçlar! En çok kimi, neyi, neden aradık?

Google 2023 Gündem haberleri

Google 2023 yılından en çok nelerin arandığı açıklandı. Peki 2023'de en çok hangi isim aratıldı? En çok aranan şarkı ve tarif merak edildi? Google'da arananlar listesi haberimizde...

2023'ün sonuna yaklaşırken dünyanın en büyük arama motoru en çok aranan isimden en çok aranan tarife kadar hayli ilginç bir liste ortaya çıkardı.

Listede birinci sırayı Sinan Oğan aldı. 2023 yılına damga vuran 'Antidepresan' şarkısı da
en çok arananlar listesinden zirveye oturdu...

Google'da en fazla aratılan yemek aşure olurken nerede sorusuyla en fazla aratılan kelime 'deprem' oldu.

 2023’ün sonuna yaklaştığımız bugünlerde Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da 2023’ün öne çıkan aramalarını yayınladı. Yılın Arama Trendleri ile dünyayı etkileyen gelişmelerden pop kültürü ve yaşam tarzı, spor, müzik, haberler ve daha pek çok konuda trend olan konuların derlendiği yüzlerce liste 60’tan fazla ülkede kullanıcılarla buluşuyor.


Bu yıl hem Türkiye’de hem de dünya çapında açıklanan 2023 Yılı Arama Trendleri’ne ek olarak Google Arama’nın 25. yılı vesilesiyle dünya çapında 25 yıla yayılan popüler arama trendleri kullanıcılarla paylaşıldı.

Ülkenin gündemi arama trendlerini şekillendirdi. Bu yıl da merak ettiklerimiz farklı alanlara yayıldı. Şarkı sözlerini hatırlayamayınca soluğu ilk olarak Google’da aldık. Bir bilene danışmanın gerektiği konularda da yine arama motorlarına sarıldık.

Arama motorlarını stil danışmanı olarak kullananlar da oldu, plaka numaralarını da hatırlayamayınca teyidi için hemen ekrana yazdık.

Kimi zaman ilginç aramalar da ön plana çıktı. Bozkır dizisinin kurgusal bir şehrine ait olan 88 numaralı plakayı “nerenin plakası” kategorisinin en trend araması olarak ön plana çıkardı. Burçlar kategorisinde ise “En sevilmeyen burçlar”, “En üzgün burçlar” ve “En tatlı burçlar” en çok merak edilen burç aramaları olurken, “Aurası yüksek burçlar” ve “Dişil burçlar” da dikkat çeken aramalar arasındaydı.

Diziler ve futbol olmazsa olmaz aramalar olmaya devam etti. Türkiye’de 2023 yılı Google arama trendleri şöyle sıralandı:

EN ÇOK ARANAN İSİMLER

Sinan Oğan

Dilan Polat
Zaha
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Zaniolo
Icardi
Ali Yerlikaya
Hakan Fidan
Tete

NEREDE?

Deprem nerede oldu
Elbistan nerede
Gazze nerede
Fas nerede
Nerede oy kullanacağım
Mescid - i Aksa nerede
Teknofest nerede
Kudüs nerede
Akbelen nerede
Gökçeada nerede

NASIL?

Teravih namazı nasıl kılınır
Bayram namazı nasıl kılınır
Deprem nasıl oluşur
Seçim ikinci tura nasıl kalır
Basınç ölçer nasıl yazılır
Oy nasıl kullanılır
Uyurgezer nasıl yazılır
Anadil nasıl yazılır
Sandık görevlisi nasıl olunur
Vergisiz telefon nasıl alınır

 

Kaynak: Haber Global TV