Google Dökümanlar'ın yeni özelliği kullanıcıları rahatsız etti!

Google Teknoloji Haberleri
Google Dökümanlar'ın yeni özelliği kullanıcıları rahatsız etti!
Fotoğraf: DepoPhotos

Google Dökümanlar (Google Docs) uygulamasının en son güncellemesi hem yazarları hem de kullanıcıları şaşkınlığa uğrattı.

@ menüsü olarak geçen bu yeni özellik kısa sürede uygulamada daha görünür hale gelecek. Google bu güncellemenin üretkenliği artıracağını ve zamandan tasarruf sağlayacağını iddia etse de birçok yazar bunu dikkat dağıtıcı buluyor.

Yeni gelen özellikle Google Dökümanlar sayfasında her boş bir satıra geçişte @düğmesi görünecek. Google bu değişikliği üretkenliği artırmak için getirdiğini söylüyor. Ancak uygulamayı kullanan yazarlar hayal kırıklığına uğramış durumda. Nedeni ise bunu rahatsız edici bulmaları. Üstelik bunu devre dışı bırakma seçeneği de şimdilik yok.

Varsayılan olarak açık ayarlanan bu özellik belgede yer yeni satıra başladığınızda karşınıza @ işaretinin çıkmasına neden oluyor.

Bu durumdan rahatsız olanlar şimdilik ya buna alışacak ya da başka bir uygulamaya geçecek.

@ menüsü, işleri makale yazmaktan daha fazlası olan kullanıcılar için oldukça yararlı olsa da, işine yaramayacak kişiler için Google en azından bir seçenek sunabilirdi. Ancak Google genelleme yapmayı tercih etti.

Google bu yeni @'in kişisel hesabı olanlar da dahil tüm Google Workspace kullanıcılarına sunulacağını duyurdu. Ancka kullanıma sunma zaman çizelgesi ise değişiklik gösterecek. Bazı kullanıcılar güncellemeyi ocak 2024'ün ilk haftasında alacak, diğerleri ise yıl sonuna kadar beklemek zorunda kalabilecek. Bu değişiklik şu ana kadar Google Docs'un web ve mobil uygulamalarına yansımadı.

Bu sinir bozucu @ işareti Docs'a getirilen tek yeni özellik değil. Ayrıca testlerin ardından e-imza özelliği de kullanıma açıldı. Şimdilik sadece Workspace Bireysel Aboneleri bu özellikten yararlanabilecek.

Kaynak: Haber Global TV