Sarma yaprakları böyle pişirince asla kararmıyor! İşte dağılmayan ve kararmayan enfes sarmaların püf noktası
Türk mutfağındaki enfes yemeklerden biri olan yaprak sarma hemen herkes tarafından beğenilir. Ancak yaprak sarmanın bu kadar güzel olması da tabii ki uğraştırıcılığıyla ilgilidir. Yaprak sarmanın hem dağılmaması hem de kararamaması için bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Yaprak sarma Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İnce ince sarılan, yumuşacık iç harcı ve lezzetli yapraklarıyla adeta parmak ısırtan yaprak sarmanın hazırlanması konusunda ise bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Yaprak sarma hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri sarmanın yapraklarının kararmamasıdır.
Yaprak sarma pişirirken bazı püf noktalara dikkat ederseniz hem kararmayan hem dağılmayan bir sarma hazırlamış olabilirsiniz. İşte yaprak sarma hazırlamanın püf noktaları ve dağılmayan yaprak sarmanın sırrı olan doğal yöntem: