Sarımsak soymanın en pratik yolu bulundu! Sarımsağı bu şekilde saniyeler içinde soyabilirsiniz
Kendine has tadı ile pek çok tarifin içinde bulunan sarımsağın kabuğu hem ince hem de birden fala katmana sahip olması nedeniyle zor soyulur. Yemeklerde kullanmak üzere sarımsakları soymak isteyenler bu yöntemle saniyeler içinde sarımsak soyabilecek.
Sarımsaklar keskin tadı ve kokusu ile kitleleri ikiye ayıran bir gıdadır. Kimileri koktuğu için sarımsak yemekten kaçınırken kimileri ise sarımsağın tadını almak için kokusuyla baş etmeye razıdır. Sağlıklı bir gıda olan sarımsağın yemeklerde kullanılması için ise önce kabuklarının soyulması gerekir.
Sarımsakların boyutları küçük olduğundan kabuklarının soyulması bir hayli zordur. Çoğu kişi için bir mücadele süreci olan bu durum ise değişmek üzere. Sarımsak kabuklarını soyarken uzun vakitler harcamanın önüne geçen bazı pratik bilgiler bulunuyor. İşte sarımsağı saniyeler içinde soymanın püf noktası: