Samsun'da pazarın en pahalısı ıspanak oldu

samsun
Samsun'da pazarın en pahalısı ıspanak oldu

Samsun'un İlkadım ilçesindeki semt pazarının en pahalı satılan ürünü bu hafta ıspanak oldu. Ispanak, 15 TL'lik fiyatıyla cep yaktı. Pazarın en ucuzu ise 1.5 TL'lik fiyatıyla soğan oldu.

Samsun'un İlkadım ilçesinde kurulan Modern Pazar'da soğanın kilosu 1.5 TL, patatesin kilosu 2 TL, marulun tanesi 3 TL, karnabaharın kilosu 3 TL, brokolinin tanesi 3 TL, elmanın kilosu 3 TL, ayvanın kilosu 3.5 TL, havucun kilosu 4 TL, turpun kilosu 4 TL, mandalinanın kilosu 4 TL, narın kilosu 6 TL, limonun kilosu 7 TL, ıspanağın kilosu 15 TL‘den alıcı buldu. Pazarın en ucuzu soğan, en pahalısı ıspanak oldu.

"BUGÜN FİYATLAR UCUZ"

Pazarcı Hakan Küçükkaya, “Bugün her şey ucuz. Domates 3 TL, kabak 4 TL, patlıcan 5 TL, elma 3 TL. Ondan sonra ‘kriz var, pahalılık var’ diyorlar. Devleti suçluyorlar. Devletin hiçbir suçu yok bu konuda. Herkesin cebinde para var. Herkeste ikişer tane araba var. Yaya geçemiyor. Yemek salonları dolu, kafeler dolu, çay içme salonları dolu. 1 bardak çaya 5 TL veriyorlar, 3 TL domatese vermiyor bu millet” dedi.

"ISPANAK PAHALI"

Pazarcı Yılmaz Kırçiçek, “Vatandaş açısından bugün sadece ıspanağımız pahalı. Kilosunu 15 TL ‘den veriyoruz. Gelecek hafta o da ucuzlar. Domates desen çok ucuz. Yeşilliklerimiz 1-2 TL. Önemli olan çarkın dönmesi. Yıllardan beri buradayım. Şu anda durgunluk yok. Aynı Modern Pazar aynı hareketlilik. Diğer pazarlara göre burası uygun. Atakum’dan bile buraya pazara geliyorlar” diye konuştu.

 

Kaynak: İHA

Samsun Samsun haberleri Samsun İlkadım haberleri