Sadi Somuncuoğlu kimdir? Sadi Somuncuoğlu aslen nereli, kaç yaşındaydı, neden vefat etti?

son dakika
Sadi Somuncuoğlu kimdir? Sadi Somuncuoğlu aslen nereli, kaç yaşındaydı, neden vefat etti?

Devlet eski Bakanı, MHP eski Milletvekili ve Türk Ocakları eski Genel Başkanı olarak bilinen Sadi Somuncuoğlu hayatını kaybetti. Milli Düşünce Merkezi'nin kurucu Genel Başkanı da olan Somuncuoğlu'nun vefat sebebi merak edildi. Peki Sadi Somuncuoğlu kimdir, neden öldü?

Türk milliyetçiliği adına büyük katkılarda bulunmuş olan ve çok fazla milliyetçi yayın organının çıkmasına aracı olan, Ülkü Ocaklarının kuruluşunda da aktif role sahip olan Sadi Somuncuoğlu hayatını kaybetti. Türk milliyetçiliğinin unutulmaz isimlerinden birisi olarak öne çıkan Somuncuoğlu, 20. ve 21. dönemde de milletvekilliği yapmıştı. Peki, Sadi Somuncuoğlu kimdir?

SADİ SOMUNCUOĞLU KİMDİR?

1940 tarihinde dünyaya gelen ve 82 yaşında olan Somuncuoğlu, ilk ve ortaokulu Aksaray'da, lise ve yükseköğrenimini ise Ankara'da tamamlamıştır. 1965 tarihinde 'Bab-ı Ali'de sabah' gazetesini yayımlamıştır. Gençliğinde Türk Ocağı bünyesinde bulunan faaliyetlere katılmış ve buradaki devrin ileri Türkçü aydınlarının sohbetlerinde de yer almıştır. Sonrasında gençlik döneminde feyz aldığı Türk Ocakları'nın başkanlık görevini sürdürmüştür. (1994-1995).

1967 tarihinde aktif siyasete atılmak istemiştir. 1969'da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Kongresi'nde Genel İdare Kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından, 12 Mart 1971 tarihine dek kısa bir dönem haricinde, MHP'li gençlerin eğitimi ve teşkilatlanması işlerinde görev almıştır.

1967 - 1969 tarihlerinin aralığında Türkiye'deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Alparslan Türkeş'in talimatı neticesinde Ülkü Ocakları'nı kurmuştur. 1969 yılında, İbrahim Metin, Halil Özyıldız ile beraber Devlet Dergi'sini yayımlamıştır ve bu dergide de pek çok yazıları yayınlamıştır.

1970 yılında Ülkü Ocakları Birliği'nin kuruluşunda görevde bulunmuştur.

1977 yılında Niğde milletvekili olarak TBMM'de görev almıştır. 1995 Türkiye genel seçimlerinde Anavatan Partisi listesinden Aksaray milletvekili olarak seçilmiştir. Ardından bu partiden ayrılarak MHP'ye girmiş ve 1999 seçimlerinde de MHP milletvekili olmuştur.

57. Koalisyon Hükûmeti dönemi içerisinde Milliyetçi Hareket Partisinden Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, genel başkanın aksi yöndeki kararına rağmen Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymuş ve bu hareketi partide büyük tepki yaratmıştır. Bu sebeple 8 Mayıs 2000 tarihinde bakanlıktan azledildi. Aktif siyasetten çekilmesinin ardından kitap ve köşe yazılarına ağırlık vermiş olan Somuncuoğlu'nun halihazırda yayınlanmış 7 kitabı bulunmaktadır. Yeniçağ Gazetesinin köşe yazarı olan isim, Milli Düşünce Merkezinin genel başkanlığını da yapmaktaydı.

SADİ SOMUNCUOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

57. Hükümet döneminde devlet bakanlığı yapmış olan ve Milli Düşünce Merkezi kurucu Genel Başkanı olan Somuncuoğlu bir süredir kanser tedavisi görmekteydi. Somuncuoğlu, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

MHP Ülkü Ocakları