Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası!

İstanbul Gündem haberleri Ekonomi haberleri dolar
Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası!

Dövizin artmasıyla birlikte ithal edilen tüm ürünlerin fiyatı arttı. Güzellik ürünleri de bundan nasibini aldı. Kuaförler girdi maliyetlerinden, vatandaş kuaför fiyatlarından dertli. İKKMO Başkanı Ali Haydar Alkoç "Fiyatlar daha da artabilir" diyor. Müşteri bulamayan kuaförler ise kepenk indiriyor

Pandemi döneminin en çok etkilediği sektörlerden olan berber ve kuaförler şimdi de ekonomide yaşanan dalgalanmalardan kötü yönde etkilendi. Vatandaşın zaruri ihtiyaçlarının başında gelen berber ve kuaför tarifesine de zamlar peş peşe geliyor. Özellikle de kadın kuaförleri bu durumdan dertli. Kesim örtüsünden tutun da kullanılan jilete kadar fiyatlar epey bir zamlandı. Müşterinin sadece ip ile kaş aldırmasının bedeli ilçesine göre 40 liradan başlıyor 70 liraya kadar yükseliyor. Düğün makyajının bedeli ise dudak uçuklatıyor. Hâl böyle olunca şikayet edenlerin arasında erkekler de bulunuyor.

"2022'DE CİDDİ ZAM GELEBİLİR"

İstanbul Kadın Kuaförleri Ve Manikürcüleri Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Haydar Alkoç haberglobal.com.tr'ye yaptığı açıklamada fiyatların doğrudan dövizle bağlantılı olduğunu belirterek "Kuaför fiyatlarındaki zam oranları tamamıyla dövize göre ilerliyor. Biz bu rakamları belirlerken önce fiyat ve tarifeleri son aşamaya getiririz. Bu rakamlar yönetime gönderilir. Yönetim bu fiyatları araştırır ve değerlendirir. Sonuca varır. Fazla bir bütçe çıkar ise müdahale eder. Semtine göre kuaförler bu fiyatların üzerine koyabilir. Döviz böyle yükselmeye devam ederse müşterilerimiz daha ciddi rakamlarla karşılaşabilirler. İster istemez 2022 zamlarına da ciddi derece yansıyacak." dedi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

"KUAFÖRLER DÜKKAN KAPATIYOR"

Alkoç, artan zamlardan dolayı müşteri sıkıntısı çeken kuaförlerin kepenk indirdiğini söyleyerek "Kadın kuaförleri boyadan tutun da tüm kozmetik ürünlerini yurt dışından getirtiyor. Böylece dolardan doğrudan etkileniyor. Şu anda en çok zor durumda olan meslek grupları arasında kuaförler var. İlçesine göre dükkanını kapatan kuaförlerimiz var. Lüks semtlerdeki esnafımız bir şekilde idare edebilir. Ancak böyle giderse çok kuaför daha dükkanını kapatacak." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ  İSYANDA

Çekmeköy'de oturan ve kuaför fiyatlarından dertli olan Selma Elevli "Fön değil sadece ip ile kaş aldırdım 50 lira ödedim. Tamam ürünlere zam geliyor. Ama elektrik harcamadı, su harcamadı, sadece kaş aldırmak bu kadar pahalı olmamalı" serzenişinde bulundu.

Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası! - Resim : 2

Bahçeşehir'de oturan bir başka müşteri Şeyma Temel ise "Saçım kısa olmasına rağmen boyaya 450 lira verdim. Bu gidişle kendi boyamı kendim yapacağım. Artan fiyatlara yetişemiyorum" dedi.

Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası! - Resim : 3

Etiler merkezinde bir kuaföre fön çektirmeye gittiğini söyleyen Ayşen Korkmaz ise " Sadece düz föne 140 lira ödedim. Kadınlar bu gidişle kuaförlere gidemeyecek" ifadelerini kullandı.

Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası! - Resim : 4

KUAFÖRLER DE DERTLİ

Sultangazi'de kuaför ve güzellik merkezi bulunan Duygu S. "Müşterilerimiz bazı noktalarda haklı. Ancak ağdadan tutunda bir cımbıza kadar inanılmaz zam gelmiş durumda. Biz de altından kalkamıyoruz. Fiyatlara yansıtmak zorundayız. 2022 tarifelerimiz müşterilere daha fazla gelebilir. Ama yapmak zorundayız" dedi.

Bayrampaşa'da mahalle arasında bulunan kuaförünü kapatmak zorunda kalan Nergis hanım ise "Lüks semtlerde bulunan kuaförler kendilerini bir şekilde devam ettirebilir. Ancak biz mahalle arasında bulunan kuaförler müşteri bulmakta artık zorlanıyoruz. Çocuğumu anneme bırakıp bu işi, evime katkı olsun diye yapıyordum. Eşim çalışıyor ancak yetmiyor. Ne dükkan kirasını ne de aldığım malzemeleri karşılayamadım. Yaklaşık 20 gün önce dükkanımı kapatmak zorunda kaldım" dedi.

SOSYAL MEDYADA DA PAHALILIK GÜNDEMDE

Kadınlar, kuaförlerin fiyat artışı şikayetlerini sosyal medyada da dile getiriyor. Hatta bu artışlardan eşlerinin kuaför masraflarından şikayetçi olan erkekler bile var. 

İşte onlardan bazıları:

*

Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası! - Resim : 5

 

*Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası! - Resim : 6

*Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası! - Resim : 7

*Kadın kuaförlerinde fiyatlar uçtu! Saç boyatmak da kaş aldırmak da ateş pahası! - Resim : 8

 

sifa.kaymak@haberglobal.com.tr

Kaynak: Haber Global TV

Saç boyamak şifa kaymak şifa kaymak haberleri