Rusya Savunma Bakanı Şoygu, İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ile Karabağ'daki durumu görüştü

Dünya haberleri Rusya İran
Rusya Savunma Bakanı Şoygu, İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ile Karabağ'daki durumu görüştü

Son dakika haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile Karabağ'daki durumu görüştü.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu başkanlığındaki Rus heyeti, İran’ın askeri liderleriyle görüşmelerde bulunmak üzere Tahran'a gitti.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Tahran'da, İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile Karabağ’daki durumu görüştü.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu ile Bakıri beraberindeki heyet ile İran'ın başkenti Tahran'da bir araya geldi.

Müzakerelerde ikili askeri işbirliğine ilişkin güncel konuların tartışılmasını öneren Şoygu, "Bu elbette Suriye'yi, Afganistan'ı ve bugün kuzey komşunuz Karabağ'da yaşananları da içeriyor." ifadesini kullandı.

"RUSYA İLE İRAN ARASINDA ASKERİ İLİŞKİLER GELİŞİYOR"

Görüşmelerini Rusya ile İran arasındaki stratejik ortaklığın güçlendirilmesine yönelik yeni bir adım olarak değerlendirdiğini vurgulayan Şoygu, "İran, Rusya'nın Orta Doğu'da stratejik ortağıdır." dedi.

Askeri alanda Rusya-İran ilişkilerinin dinamik ve olumlu bir şekilde geliştiğini aktaran Şoygu, son dönemde hem en üst düzeyde hem de askeri birimlerin yöneticileri düzeyinde görüşmelerin yoğunluğunun önemli ölçüde arttığını kaydetti.

Şoygu, "Uluslararası ilişkilerde tüm katılımcıların eşit olarak yer aldığı dünya düzeni kurulmasında ortak görüşe sahibiz." diye konuştu

 

 

Kaynak: Diğer

Rusya Savunma Bakanlığı İran Rusya Karabağ