Rusya Devlet Başkanı Putin'den taziye mesajı

Rusya
Rusya Devlet Başkanı Putin'den taziye mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Be-200 amfibi uçağının Türkiye'de düşmesi sonucu hayatını kaybeden Rus askerlerinin aile ve arkadaşlarına taziyelerini iletti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Be-200 amfibi uçağının Türkiye'de düşmesi sonucu hayatını kaybeden Rus askerlerinin aile ve arkadaşlarına derin taziyelerini iletti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bir taziye mesajı gönderdi.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Erdoğan'a Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağının düşmesiyle ilgili taziye mesajı gönderdiği belirtildi. Rusya lideri Putin’in mesajında, "Ruslar da Türkler gibi doğal afetlerle mücadele ediyor. Kayıpların acısı bizi birleştiriyor. Sizden taziyelerimi yaşamını yitirenlerin ailelerine iletmenizi rica ediyorum" ifadeleri yer aldı.

Uçakta hayatını kaybeden Rus mürettebatın aileleri için de taziye mesajı yayınlandı. Putin taziye mesajında,

"Be-200 uçağının mürettebatı, Türk uzmanlarla birlikte en önemli insani misyona katılarak, insanların hayatlarını savundular, Türkiye Cumhuriyeti'nde büyük çaplı yangınlara karşı savaştılar. En zor koşullarda hareket ettiler ve görevlerini yerine getirdiler. Bu cesur insanların hatırasının hem Rusya'da hem de Türkiye'de sonsuza dek korunacağına eminim" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Devlet Başkanı Putin Vladimir Putin Rusya