Prof.Dr. Aygün Attar'dan CHP ve Kılıçdaroğlu'na 'Karabağ' eleştirisi: Tek kelime açıklama yapmama sebebinizi merak ediyorum

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Azerbaycan
Prof.Dr. Aygün Attar'dan CHP ve Kılıçdaroğlu'na 'Karabağ' eleştirisi: Tek kelime açıklama yapmama sebebinizi merak ediyorum
Fotoğraf: DepoPhotos-AA

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof.Dr. Aygün Attar, Azerbaycan'ın Karabağ'da yürüttüğü antiterör tedbirleriyle sessiz kalan Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Türk Dünyasının seçkin bilim insanlarından biri olan eski Giresun Üniversitesi rektörü, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar, Azerbaycan'ın Karabağ'da yürüttüğü ve başarıyla tamamlanan antiterör operasyonuyla ilgili sessiz kalan Cumhuriyet Halk Partisine ve Genel Başkan Kelam Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. 

Prof.Dr.Aygün Attar Azerbaycan'ın günlerdir Karabağ'da Ermenistan tarafından oluşturulmuş silahlı terör örgütüne karşı yürüttüğü anti terör operasyonu karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.  Twitter hesabından CHP genel merkezi ve bizzat Kılıçdaroğlu'nu etiketleyen Attar şunları yazdı:

“Can Azerbaycan günlerdir dünya gündeminde. Karabağ’da antiterör tedbirleri kapsamında operasyonlar yapıldı. Anayasal düzene başkaldıran terör örgütünün kökünün kazınması için can veren şehitlerimiz var. 'Azerbaycan'ın kederi kederimiz, sevinci sevincimiz" diyen büyük #Atatürk’ün emanetine çöken “ana muhalefet CHP'den ses yok. Kılıçdaroğlu sus pus. Avrupa’dan Macaristan haklı davasında Azerbaycan'a destek verirken Türkiye'nin “Ana Muhalefet”i lal sağır ama... Yazıklar olsun!

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu, Can Azerbaycan’ın haklı davası, ezeli Türk toprağı #Karabağ’da Ermenistan silahlı güçlerinin teçhiz ettiği terör örgütünün yok edilmesi operasyonu boyunca günlerdir “Ana Muhalefet" olarak tek kelime açıklama yapmama sebebinizi merak ediyorum? Atatürk ‘ün kurmuş olduğu Partinin temel altı ilkesinden biri olan milliyetçilik oku hiç mi size batmadı? Atatürk(çülüğ)'ü yıllardır koltuk sevdası için suistimal ediyorsunuz. Atatürk, dönemin zorluğuna ve Sovyetlere rağmen İbrahim Abilov'u hiç yanından ayırmadı! Siz, kime ve neye hizmet ediyorsunuz? Partinizdeki terör sevicileri kızdırmamak için Karabağ'daki olaylar karşısında ölü taklidi yapmanızın faturasını yüce Türk milleti size en yakın zamanda sandıkta kesecektir!"

Attar, mesajına şöyle devam etti:

"Karabağ'da terörle mücadele eden Azerbaycan'ın haklı davasında sessiz kalan CHP’nin tavrı üzerine tekrar acıyla hatırladığımız faciadır #Boraltan.

Türkiye'ye sığınan 193 Azerbaycanlı subayın 1945’te İnönü ‘nün emriyle Stalin’e teslim edilerek Boraltan Köprüsünde kurşuna dizildiği katliamı 1951’de gündeme getiren Demokrat Parti Tekirdağ milletvekili Şevket Mocan’ı rahmetle anıyorum. Bazı şeyler hiç değişmiyor. "

Kaynak: Diğer

Aygün Attar CHP Kemal Kılıçdaroğlu