Son depremler 'gizemli fay'ı mı ortaya çıkardı? Prof. Dr. Naci Görür: Sanıyorum...

Malatya Deprem Naci Görür
Son depremler 'gizemli fay'ı mı ortaya çıkardı? Prof. Dr. Naci Görür: Sanıyorum...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, dün Malatya'da meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki sarsıntının ardından bir bölgeyi işaret ederek "aktif fay" uyarısında bulundu.

AFAD'ın verilerine göre, dün saat 12:34'te merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4,6 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem, Malatya ile birlikte çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından olumsuz bir ihbar gelmedi. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki deprem sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Prof. Görür, mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmediğine dikkat çekerek son depremleri yerlerine koyduğunda, bölgede aktif bir fay olabileceğini öne sürdü: 

"Malatya Görgü- Yeşilyurt’ta 4,7 deprem oldu. Mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmemesine rağmen ben burada son aylardaki depremleri yerine koydum. Sanıyorum burada Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay var (Şekil). Bu fay Malatya Fayı'na paralel. Belki de Doğanşehir Fayı bu alanlara uzanıyor. Geçmiş olsun."