Prof. Dr. Naci Görür'den Elazığ depremi sonrası açıklama: Endişeye mahal yok

Deprem Elazığ
Prof. Dr. Naci Görür'den Elazığ depremi sonrası açıklama: Endişeye mahal yok

Elazığ'da meydana gelen 4.2'lik depremin ardından analizini sosyal medyadan paylaşan Prof. Dr. Naci Görür, "Elazığ’da afet boyutunda bir deprem beklemiyorum. Endişeye mahal yok" dedi.

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ Küllük depreminin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından Elazığ'da AFAD'ın 4.2, Kandilli Rasathanesi'nin ise 4.4 olarak geçtiği depremin analizini paylaşan Prof. Görür, "Elazığ Küllük’te 4,4 deprem oldu. Depremin yeri DAF’ın daha önce kırılan Sivrice ile Malatya arasındaki kesimi" dedi.

Görür, "Bu kesim muhtemelen 6 Şubat depremlerinde stres transferi ile yüklendi. Bu deprem de bu zon içerisinde yüklenme nedeniyle olan bir küçük deprem. Elazığ’da afet boyutunda bir deprem beklemiyorum. Endişeye mahal yok" diye konuştu.

MALATYA DEPREMİNDE CANLI HARİTADA YER ALMAYAN FAYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Prof. Dr. Naci Görür, iki gün önce Malatya Yeşilyurt'ta meydana gelen depreme ilişkin analizinde, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) canlı fay haritasında yer almayan bir faya işaret etmişti:

"Malatya Görgü- Yeşilyurt’ta 4,7 deprem oldu. Mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmemesine rağmen ben burada son aylardaki depremleri yerine koydum. Sanıyorum burada Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay var (Şekil). Bu fay Malatya Fayına paralel. Belkide Doğanşehir Fayı bu alanlara uzanıyor."