Prof. Dr. Kutay Karaca'dan korkutan açıklama: Rusya'nın Ukrayna işgali Türkiye için büyük tehdit

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı son dakika

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca Haber Global ekranlarında Rusya'nın olası Ukrayna işgalinin Türkiye için büyük tehdit olacağını söyleyerek Karadeniz ve Suriye'de olan Ruslara dikkat çekti.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca Haber Global ekranlarında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi. Türkiye'nin etrafının Ruslaştığına dikkat çeken Karaca olası senaryoları anlattı. 

"RUSYA'NIN UKRAYNA İŞGALİ TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK TEHDİT"

Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, Rusya-Ukrayna savaşının gelecekte Türkiye için büyük tehdit oluşturduğunu belirterek "Karadeniz'de her şey güllük gülistanlıktı. Şimdi ne oldu Karadeniz yanıyor. Etrafımızdaki Adalar'da deniz sorunu var, Doğu Akdeniz sorun, Suriye ve Irak sorun, Yunanistan sorun. Diplomasi diplomasi diye benim için en başarısız bir ABD Başkanı olan Barack Obama ne yaptı? Rusları aldı Suriye'ye getirdi. Gürcistan'dan Bulgaristan'a, oradan Romanya Rusya'nın.. Bunlar gelecek için büyük tehdit. Çevremiz hep Rusya. Böyle bir ortamda NATO'ya nasıl güvenebilir siniz? Güvenemezsiniz!" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor