Patates kızartması hem çıtır çıtır oluyor hem de yağ çekmiyor! Usta aşçıların defterinden çıkan altın tüyo
Patateslerin en sevilen pişirme şekli pek çok kişi içim kızartmasıdır. Ancak patates kızartmasının pişirilmesinde bazı püf noktaları da bilmek gerekiyor. Patates kızartırken bu yöntemi uygularsanız patatesleriniz hem yağ çekmiyor hem de çıtır çıtır oluyor.
Patates kızartmasının çıtır pişmesi ve gerekenden fazla yağ çekmemesi için uygulayabileceğiniz bazı püf noktalar var. Patates kızartmasının yumuşamasının nedeni içerisindeki nişastadır.
Patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını sağlamak için uygulanan yöntem oldukça basittir. İlk olarak patatesleri soyun. Ardından uzun ince şekilde dilimleyin. Daha sonra patatesleri yıkayın ve bir kaba alın. Kabın içerisine bolca soğuk su ve üzerine buz ekleyin. Patatesler buzlu su içerisinde hem şoklanacak ve daha iyi pişecek hem de içerisindeki fazla nişastayı atacaktır.
Daha sonra suyun içerisinden aldığınız patatesleri iyice kurutup kızartabilirsiniz. Bu şekilde patateslerin çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz.