Özgür Özel'den 'küfe' yanıtı: Bırak, ben taşıyacağım

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri CHP son dakika Özgür Özel TBMM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM grup toplantısında konuştu. Özel açıklamasında "Bütün milletimize bu ikiyüzlülüğü şikayet ediyorum. Sanki AK Parti çözülmesini istiyor da CHP istemiyor gibi gösteriyorlar. Bunlar samimi değil" ifadesini kullandı. Özel, Erdoğan'ın 'küfe' sözlerine de yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Özel'in açıklamalarından satır başları:

Bugün her Salı olduğu gibi 13.30'da geldiniz. Ama yaklaşık yarım saat sizi beklettik. Bunun önemli bir gerekçesi var. biraz önce İstanbul'da bir tören tamamlandı. O törene 2024 yılında, bu sene yapılacak olan olimpiyatlar için ülkemizi temsil edecek 102 sporcumuz İstanbul'dan uğurlanıyordu. O törenin, tüm televizyonlarda eksiksiz yayınlanabilmesi için biz grup toplantımızı o törenin bitişine erteledik.

ERZURUM KONGRESİ'NİN YILDÖNÜMÜ

Erzurum Kongresi manda ve himayeyi reddetmiştir. 9. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir'in Mustafa Kemal'in yanında durduğu ve milli mücadelenin seyrini değiştiren bir kongredir. bu. 'Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz' diyen Mustafa Kemal ile kongre üyeleri, önce kurtuluşu, sonra kuruluşu gerçekleştirdiler. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o kongreye katılan herkesi ve milli mücadelenin bütün kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. 

HATAY'IN ANAVATANA KATILIŞI

Bugün, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün 'benim şahsi meselem' dediği Hatay'ın anavatana katılışının 85. yıl dönümü. 1918'den 1939'a kadar 21 yıllık bir mücadelenin sonunda Hatay, 23 Temmuz günü Antakya'daki fransız bayrağını indirerek Türk bayrağını kaldırdı. Bunun için o gün Hatay Millet Meclisi'nde oy kullanan ve Hatay'ı sınırlarımıza katan o günkü tüm Hatay milletvekillerini rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'şahsi meselem' dediği Hatay, özellikle 6 Şubat depremi, o sırada yaşananlar, kurtarma çalışamalarındaki aksaklıklar, ardından verilen sözler, seçimdeki şantajlar, tehditler, oy sayımındaki hileler, yapılan itirazların reddedilmesiyle yaşanan mağduriyetler, sakın ama sakın Hatay'ı ümitsizliğe savurmasın. Nasıl bu partinin kurucusunun şahsi meselesi ise tüm CHP'lilerin Hatay şahsi meselesidir. Sonuna kadar yanlarındayız, Hatay'ı saygıyla selamlıyoruz. 

DEM PARTİYE KÜRSÜDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Biraz önce üzücü bir haber aldık. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın annesi İpek Anne hakkın rahmetine kavuştu. Bakırhan ailesine ve DEM Parti'ye başsağlığı diliyoruz.

CHP'NİN KKTC ZİYARETİ

Çetin ve Karayalçın onur duyduğumuz siyasi geçmişleriyle birlikte bizimleydiler. Efsane Dışişleri Bakanı Turan Güneş, "Kızım Ayşe'nin tatile çıkmasını söylersem harekatı başatın" demişti. Mehmetçikler barış için oradaydılar.  Türklere ve Rumlara barışı getirmeye gittik. 50 yıldır adada kimsenin burnu bile kanamadı. Turan Güneş ve Ayşen Güneş ile Kıbrıs'taydık. 50 yıldır sonra yine Kıbrıs davasının yanındayız. Kıbrıs Türk'ünün yanındayız. KKTC'yi buradan yeniden selamlıyoruz. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI VE EĞİTİM SİSTEMİ

Geçtiğimiz hafta gölge Milli Eğitim Bakanımız Sayın Suat Özçağdaş ve eğitimcilerin katkılarıyla Anıtpark'ta 24 saat süren bir eğitim maratonu gerçekleştirdik. Tam 92 konuşmacı katıldı. 92 konuşmacı sabah 10'dan diğer sabah 10'a kadar, ara vermeden, 21 ana başlıkta, 100 alt başlıkta Türkiye'de eğitimi konuştular. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu konuştular. Öğretmenlere yapılan haksızlıkları, 'atanamayan' diyerek masumlaştırıp atanmayan 1 milyon öğretmeni konuştular. Atatürksüz, bilim dışı, hurafelerle dolu müfredatı konuştular. Kendi başına hurafenin cisimleşmiş hali, bu Milli Eğitim Bakanı'nın yaptıkları. Enine boyuna konuştular. Sadece eleştirmediler. Kitabı yapılacak, belgeseli yapılacak. Ama şöyle bir baktığınızda, yüzde 20 eleştiri ise yüzde 80 öneri sundular. Biz gelince ne yapacağız? Genel Başkan Yardımcılarımız, gölge bakanlarımız anlattılar.

Bundan önceki tüm eğitim sistemi büyük eksiklikleri beraberinde getirdi. Ali yazar Veli bozar sistemi ile devam ettiler. Türkiye'nin en önemli sorunu Milli Eğitim sorununu iktidar olup çözene kadar anlatmaya devam edeceğiz. 

ÇANKAYA'DAKİ PARK 

Sayın Yerlikaya Çankaya'adaki O parkı "Gösteri ve toplantı alana uygun değil. Polisin kontrolünde de izin veremeyiz" diyordu. Sayın Kurtulmuş da "Aman ne güzle keşke bu Milli Egemenlik parkı, mecliste sesini duyurmak isteyen gelip burada söylese" dedi. baktık Meclis başkanı özgürlük kürsüsünden yana. Çankaya Belediyesi ise o parkı özgürlük parkı olarak meclis sınırlarına dahil ederse bu sorun ortadan kalkar ve sadece sesini duyurmak isteyenler o kürsüde yerini alır.

SOKAK HAYVANLARI TARTIŞMASI

Hayvan severlere bu konuda gösterdikleri duyarlılık için başta grubum olmak üzere teşekkür ediyorum. Katliama izin veren hiç değilse ötenazi kelimesi ortadan kalktı. Ancak sorun fiilen devam ediyor. Çok daha riskli duruma evrilebilir. Kanun belediye yetki veriyor ama para vermiyor. Zaten tasarruf tedbirleriyle belediyelerin eli kolu bağlandı. Çok zor bir görev belediyelere verip ceza tehditleri ortaya konuldu. Bu kanunu AK Parti'de bile destekleyen birkaç kişi dışında kimse yok. 

Şans oyunlarındaki vergilerden birazından hayvan hakları fonu oluşturulursa bu iş insani şekilde hallolur. Mağdur aileleri gösterip sorunu çözelim diyorlar. Belediyeleri CHP aldı, sıkıştıralım sorunu çözmesin. Bu millet bunu görmüyor mu? Bütün milletimize bu ikiyüzlülüğü şikayet ediyorum. Sanki AK Parti çözülmesini istiyor da CHP istemiyor gibi gösteriyorlar. Bunlar samimi değil. 

EKONOMİ ELEŞTİRİLERİ

MHP ve AK Partiye oy verenler eğer tarihin en ağır şartlarını yaşamıyorsanız bakkal, manavda rahat alışveriş yapıyorsanız Cumhur İttifakına oy verin. Ama fileniz delikse, mutfağınız ve cüzdanınıza görmüyorsanız sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yanı değil. Buyurun sizi bekliyorum. 

DEVLET BAHÇELİ'YE SESLENDİ

MHP'nin o ikisinin size ve partinize yaşattığı zorluğun farkındayım. Şimdi o ikisi 154 kişilik liste yapmış. Sizi önce vicdanınızla baş başa bırakıyorum. O ikisinden biri Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili adı geçen kişiyle arka çıkmış. Sinan Ateş'in naaşına sahip çıkan 154 kişiyi fişlemişler. Bu ikisi yüzden partinin lekelenmesine razı gelmeyenler o ikisinden hesap soracak. 

"TÜİK'İN YEMEKHANE ENFLASYONU YÜZDE 385, SOKAKTAKİ ENFLASYON YÜZDE 71"

TÜİK hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kirayı 5800 lira sayan TÜİK, yıllık enflasyonu da yüzde 71 olarak açıklamış. Uzaklarda aramayalım, gidelim bu enflasyonu TÜİK'te araştıralım dedi. Biz de binaya girip, binadaki enflasyonu ölçtük. TÜİK yemekhanesinde bir yıl öne aynı yemek 35 lira. Bugün 170 lira. TÜİK'in yemekhane enflasyonu yüzde 385, sokaktaki enflasyon yüzde 71. TÜİK çalışanlarına şunu söylemek lazım. Her gün yemeğinizi alırken geçen seneki yemek fiyatıyla bunu, bir sonraki zamdan sonra da maaşınıza yapılan zamla bunu karşılaştırın. 

Gittik, İstanbul-Londra market araştırması. Kurum İstanbul Planlama Ajansı. Kıymanın bir kilosu Londra'da 282 lira, Şişli'de 419 lira. Süt Londra'da 27, Türkiye'de 39 lira. 

ERDOĞAN'A KÜFE YANITI: BIRAK, BEN TAŞIYACAĞIM VER KÜFEYİ

CHP olarak küfeyi istiyoruz. Millet sana küfeyi verdi, küfenin içine emekliyi koyuyorsun taşıyamıyorsun, asgari ücreti taşıyamıyorsun, ağır geliyor. Tarım, çay üreticisi ağır geliyor. Milletin efendisi denen çiftçiyi taşıyamıyor ama 47 firmanın vergi borcunu silelim deyince küfeyi taşıyor. Yandaş müteahhitler ağır gelmiyor, 10 bin liraya geçinene asgari ücret ver diyorum ağır geliyor. Bırak ben taşıyacağım, ver küfeyi. 10 bin lirayı 12 bin 500 lira yapmış, ağır geldi diyor. Müteahhitlerden silinen borcun 20'de 1'i. Arkadaşlar emekliyi taşıyamayanlar, asgari ücretliyi küfesinde çok görenler iktidar kulisindeler. Emekliyi yük değil, derdinin sırtlanılmasını onurlu vazife bilenler, asgari ücretini Hans'tan az yapmayacak olanlar sizlersiniz. Bu yükü taşımaya hazır mısınız? Gidin ve onlara gösterin hangi yük ağırdır. Biz milleti yük görmeyiz. Küfeyi taşıyamayanlar çıkarın, biz taşıyacağız.