Özgür Özel'den 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yüz yüze görüşme' açıklaması

HABER MERKEZİ
CHP Recep Tayyip Erdoğan Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesine ilişkin soruyu yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme gündemine ilişkin sorusunu yanıtladı. 

Özel, "Sayın Cumhurbaşkanı ile yapacağım toplantının gündemini kendi adıma oluşturup Sayın Cumhurbaşkanı‘ndan randevu talep edeceğiz. Bu görüşme bir nezaket ziyareti değil biz nezaket görüşmesini bayramda telefonda yaptık, bu ziyaret Türkiye’nin gelecek dönemi ile ilgili olarak Türkiye ekonomisinin yüzde seksenini, nüfusun yüzde 65'ine hizmet veren belediyelerin ve son birlikte girilen seçimin birinci partisinin genel başkanının, son seçimlerin ikinci partisi ama bir önceki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmiş olan ve bir partinin genel başkanı olan Sayın Erdoğan’la yapacağı bir görüşmedir" dedi. 

Özel, "Nezaket görüşmesi olsa hızla yaparız ama Sayın Erdoğan da 'Konuşacağımız konular var' diye ifadede bulunmuş. Benim de önemli gündemlerim olacak. Bu konuda partiden, MYK'dan, belediye başkanlarımdan görüş alıyorum ve bunu olgunlaştırdıktan sonra öyle kısa bir görüşme için değil belki gündemleri önceden de müzakere ettiğimiz uzun ve yapıcı olmasını ümit ettiğim sonuçlar alacağımızı düşündüğüm ve Türkiye açısından anlamlı olabilecek bir sürece gireceğiz" diye konuştu. 

Özel, şöyle devam etti: O yüzden o görüşme için önce parti içi kurullarla tüm temasları tamamlamam gerekiyor. Hatta önceki dönem genel başkanlarımızın her birisinin de son aşamada fikirlerini, önerilerini alarak, önümüzdeki hafta, ondan sonraki hafta
Sayın Erdoğan’ın da takvimine göre özel kalemler onu hallederler ondan sonra gerisini konuşuruz."