Özgür Özel'den CHP'den istifa edenlere yanıt: 3, 5 memnuniyetsiz arkadaşımız...

Haberglobal.com.tr
CHP 31 Mart Yerel Seçimleri Özgür Özel
Özgür Özel'den CHP'den istifa edenlere yanıt: 3, 5 memnuniyetsiz arkadaşımız...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Adaylarımızı belirlerken seçmenimizi dinledik, örgütümüzü dinledik, aday adaylarımızı dinledik" dedi. Özel, bundan sonraki dönemde belediye başkanlarının 3 aylık karneye tabii tutulacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Spor Salonu'nda 31 Mart Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Özel, aday belirleme süreçlerine ilişki bilgi verirken adayların, seçmenlerin isteklerine göre seçildiğini ifade etti. 3 bin anket yapıldığını da sözlerine ekleyen Özel, "339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik." dedi.

Bundan sonraki dönemde belediye başkanlarının 3 aylık karneye tabii tutulacağını da açıkladı. Özel, konuşmasında bir kez daha "Türkiye İttifakı" vurgusu yaptı.

Toplantıya, adaylığı tartışmaya yol açan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katılmadı. 

Özel'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Bugün 18 Şubat. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimine 42 gün kaldı. 81 ilden belediye başkan adaylarımızı tanıtmak ve seçim bildirgemizi tanıtmak adına hep birlikte huzurunuzdayız. Türkiye’yi yeniden tek yumruk yapacak, yeniden birlikte bir direnişe bir şahlanışa tek bir kişinin bir partinin çıkarıyla değil tüm toplumun çıkarlarını önceleyen bir şekilde yönetilebilecek olduğuna inandıracak bir birliktelik için bizleri görevlendirdi. Partimize hizmet etmiş bütün genel başkanlarımı, aramızda olmayan iki genel başkanımızı minnetle ve buradaki genel başkanlarımı minnetle selamlıyorum. Siyasette vefa tartışmaları oluyor zaman zaman, hepimiz kendimizden önceki genel başkanlarımıza büyük bir vefa duyuyoruz ama bu salona hatırlatmak istediğim bir şey var. Bir partinin önceki genel başkanlarına vefa göstermek onların partisini iktidar yapmakla olur.

"3, 5, 10 MEMNUNİYETSİZ ARKADAŞIMIZ..."

Adaylarımızı belirlerken örgütümüzü dinledik, seçmenimizi dinledik, aday adaylarımızı dinledik, sokağın sesine kulak verdik, kanaat önderleriyle görüştük, partililerimizi görevlendirdik, onların raporlarını aldık, 3 bin araştırma yaptırdık, 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik. Memnuniyet anketleri olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik. Bazı özel durumlarda 5 ankete kadar sahadan veri toplamayı seçmenin taleplerini okumayı tercih ettik. Sonuç olarak burada karşınızda adaylarımız var. Aday adayı olup da adaylaşamayanlar oldu. Son günlerde bazı televizyonlarda bazı gazetelerde 3, 5, 10 memnuniyetsiz arkadaşımızın partiden ayrıldığını eleştirel açıklamalarıyla görüyoruz. Hepsine sonuna kadar saygı duyuyorum ama esas konuşulması gereken benim gönlümde manşette olan benim gönlümün kahramanı kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefonu açıp, çok istedim olmadı sizi belirlediler ben çalışmaya hazırım dediği telefonda görevine başlayanlar var, kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler var. 3-5 kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayanlar var.

 

 

"EN YAŞANILABİLEN KENTLER CHP'Lİ KENTLER"

İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı ve Mersin'i hep beraber kazandık. Belediyelerde yaptığımız en önemli hizmet ise milletin parasını millet için harcadık. Doğal afetlerde, depremlerde, sellerde tüm belediyelerimizin gücüyle vatandaşlarımızın yanında durduk. Pandemide iktidarın vatandaşı 5 maskeye muhtaç ettiği bir dönemde hükümetibn veremediği hizmetleri halkımıza ulaştırdık. Su borcunu ödemeyen 1 milyon 173 bin abonenin suyunu partimizin aldığı kararla önce erteledik sonra affettik.

Askıda fatura, veresiye defteri gibi uygulamalarla dayanışmayı örgütledik.

Bugün yapılan araştırmalarda en yaşanılabilen kentler CHP'li kentler. Öğrencilerin üniversite sınavlarında tercih ettiği kentlerin en başında yüzde 85 oranında CHP'li belediye başkanlarının olduğu kentler geliyor.

31 Mart'ta oyu atın. Halkçı, çalışkan sizi göz edecek belediye başkanlarını kentinize getirin. Biz onlara inanıyoruz, güveniyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için yola çıkıyoruz. CHP'li belediyeler kaynaklarınızı halktan yana kullanacak. Kaynakları; mesleği olmayan gençler için, geliri olmayan ev kadınları için, karnını doyuramayan çocuklar ve yaşan mücadelesi veren emekliler için kullanacak ve kullanmaya devam edecek.

3 AYLIK KARNE

Bundan sonra CHP'nin belediye başkanı devam edip etmeyeceğini 3 ayda bir aldığı karneyle öğrenecek. Bundan sonraki süreçte CHP'de yerel yönetimler koordinasyon birimi olacak.

TÜRKİYE İTTİFAKI

CHP lideri, seçim bildirgesini de kamuoyu ile paylaştı.  Özel, konuşmasında bir kez daha "Türkiye İttifakı" vurgusu yaptı: 

"Cumhur İttifakı'nın karşısındaki ittifakın adı Türkiye İttifakı. 5 yıl önce CHP'nin içinde bulunduğu ittifak, bugün aynı isimle seçimle girmiyor. Bu ittifak ortaklarımız verdiği, bizim de saygı duyduğumuz bir karar. Muhalefete muhalefetin iktidara yaradığını biliyoruz. Gücümüzü aldığımız, yetkimizi aldığımız hizmetleri yaptıklarımız değişmedi. O günden bugüne yeni oy kullanacak seçmenimiz var, hepsi genç.. Geçen seçimde Saray'a itiraz edenler yine buradalar, gelecek seçimde israf bitsin tasarruf olsun diyenler yine buradalar, geçen seçimdeki iyi insanlar yine buradalar. Kimse CHP'nin seçime ittifaksız girdiğini zannetmesin. Bu ittifakın adı 'Türkiye İttifakı'dır."