Özgür Özel'den CHP Grup Toplantısında Kılıçdaroğlu'na: Önünde saygıyla eğiliyorum

Özgür Özel CHP

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na selam göndererek, "Emekleri unutulmaz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Özel'in açıklamaları:

Bugün 81 il başkanı ve 130 milletvekilimizle ilk grup toplantımızı yapıyoruz. Delegeler bize Atatürk’ün partisini iktidar yapma görevi verdi. Bu görevi alıyoruz, kabul ediyoruz ve söz veriyoruz.

Hukukun rafa kaldırıldığı bir dönemde 13 yıl boyunca AK Parti’ye karşı büyük mücadele vermiş, PKK’nın hedefi olmuş, Çubuk’ta linç girişimine uğramış, bana ve bu partiye çok emeği olan genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu saygıyla selamlıyorum. Emekleri unutulmaz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum.

BU KURULTAYIN KAYBEDENİ YOKTUR

Bir kurultayı geride bıraktık, o kurultay kaybedeni olmayan bir kurultaydır. Parti meclisimiz oluştu, yaş ortalaması 43'tür. Merkez yönetim kurulumuz 24 kişiden oluştu, yaş ortalaması 46'dır.

Kabinemizi Erdoğan kabinesiyle karşılaştıracak olursak, CHP'nin gölge kabinesinin 9'u kadın, 9'u erkek. Bir tarafta kadına sen ev işlerinden anlarsın diyen bir anlayış var. Bir tarafta eşitiz diyen bir anlayış var. Bu anlayış benim anlayışım partimin anlayışı. Bunu bize öğreten Mustafa Kemal Atatürk. 

Kurultaya önerdiğim anahtar listede çok sayıda il başkanımızın taleplerini aldım, taleplerini listeye yansıttım. Kapalı grup toplantımızda tanışmayanlar tanıştı. Hepsinin yolu açık olsun.

DÜNYA DİYABET GÜNÜ

Bugün Dünya Diyabet günü. Şeker hastası 30 bin tane çocuğumuz var. Günde 10 kez canları yanıyor. Bütün Avrupa'da bütün gelişmiş ülkelerde bu sensör çocuklara takılıyor, hiç canları yanmıyor. Annelerinin babalarının telefonuna şekeri düştüyse çıktıysa uyarı geliyor. Bu bütün dünyada ödeniyor, Türkiye'de ödenmiyor. Bir eczacı olarak şunu söylüyorumm, Türkiye'de 10 milyon şeker hastası var. 10 milyon şeker hastasına bulunan kaynak 30 bin çocuğumuza bulunmuyor. Burada Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı'na sözünüzü tutun bu çocukları ağlatmayın diyorum. 

HATAYSPOR'A TEBRİK

İlk ziyareti söz verdiğim gibi Hatay'a yaptım. Hatayspor bu büyük yıkıma rağmen, bu matem rengiyle maçlarını Mersin'de oynayarak büyük başarılara imza atıyor. Biz de Hataysporu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.