ÖSYM, YKS'deki 'Mabel Matiz' sorusuyla ilgili inceleme başlattı

ÖSYM, YKS'deki 'Mabel Matiz' sorusuyla ilgili inceleme başlattı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'de Mabel Matiz'in şarkı sözünün geçtiği soruya ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen YKS'de Mabel Matiz'in şarkısından bir sözün geçtiği soru sorulmuş ve sınavın ardından Mabel Matiz sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girmişti.

 Yeni Akit’e konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün soruya ilişkin inceleme başlatıldığını söyledi. Aygün, şunları ifade etti: 

“2020-YKS yaklaşık 2 buçuk milyon adayın katılımıyla üç oturum halinde 188 sınav merkezinde güvenle ve başarıyla tamamlanmıştır. Soru havuzu ülkemizin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyenin katılımıyla oluşturulmaktadır. Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır."

TYT TÜRKÇE TESTİNDEKİ MABEL MATİZ SORUSU NEYDİ?

Üniversite sınavı YKS’nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi’ndeki(TYT) bir soru sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

 

ÖSYM, YKS'deki 'Mabel Matiz' sorusuyla ilgili inceleme başlattı - Resim : 1

Esas itibariyle TYT Türkçe testinde Mabel Matiz doğrudan konu alınmadı. Sadece Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek  “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” şeklinde bir soru soruldu.

OSYM YKS Mabel Matiz