Osmaniye'de şiddetli deprem

Osmaniye Deprem

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.48'de meydana gelen sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak belirlendi.

AFAD, meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığını açıkladı.

AFAD BAŞKANI SEZER: SAHA TARAMASINA DEVAM EDİYORUZ

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depreme ilişkin, "Osmaniye ilimizin Düziçi ilçesinde, saat 18.48’de 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İlk incelemelere göre bölgede olumsuz bir durum bulunmuyor. Saha taramasına devam ediyoruz.

Osmaniyeli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

VALİ YILMAZ: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz depreme ilişkin açıklamasında, "Merkez Üssü Osmaniye Düziçi İlçemizde meydana gelen 5.1 şiddetinde ki depremle ilgili şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yoktur. Taramalarımız devam etmektedir.

Osmaniye'mizde meydana gelen depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuz haber alınmadı. Sadece Düziçi İlçesi Çerçioğlu Köyünde bir evin duvarlarında çatlaklar olduğu ihbarı alındı. Ekiplerimiz yönlendirildi." dedi. 

KALIN: CİDDİ BİR HASAR VE CAN KAYBI YOK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Bu akşam saat 18:48’de Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Tüm Osmaniyeli kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar tespit edilen ciddi bir hasar ve can kaybı yok. Rabbim ülkemizi her türlü bela ve musibetten korusun." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: OSMANİYE’DEKİ DEPREMDE 8 KİŞİ PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Osmaniye’deki depremin ardından 8 kişinin psikolojik olarak etkilendiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ”Osmaniye Düziçi’nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde, şu an itibarıyla, 8 vatandaşımızın olaydan psikolojik olarak etkilenmesi dışında bir sağlık sorunu yaşanmadığı tespit edilmiştir. Osmaniye halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah tüm afetlerden korusun” dedi.

OSMANİYE İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRÜ SERHAT BULUT: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut, kentte meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem için bölgede nöbetçi ekipler görevlendirildiğini duyurdu.

Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, "Olay bölgesinde 3 Arama ve Kurtarma aracımız ile 10 Arama ve Kurtarma Teknisyenimiz arama, tarama ve keşif görevi yürütmektedir. Görevli ekiplerimizden ve il genelinden saat 19.46 itibariyle İl AFAD Merkezi'ne ulaşan herhangi bir olumsuz haber bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

osmaniye deprem