Osmaniye'de yangın: 4 kişi gözaltına alındı

Osmaniye'de yangın: 4 kişi gözaltına alındı

Osmaniye'de ormanlık alanda çıkan yangın çevredeki şiddetli rüzgarın da etkisiyle binalara yaklaştı. Doktorlar Sitesi'nde oturan vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangın kısmen kontrol altına alınırken olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Osmaniye'nin merkez ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın çevredeki binalara da yaklaştı.  Alevler Doktorlar Sitesi'nin istinat duvarına kadar ulaştı. 5'er katlı 5 binadan oluşan sitede oluşan binalarda oturanlar ise tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangın, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Polisler, alevlere TOMA ile de müdahale etti. Binaların çevresindeki ormanlık alanda soğutma çalışması başlatıldı. Ormanlık alanda ise devam eden yangına havadan helikopterlerle müdahale ediliyor.

Orman yangınıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.Emniyete götürülen şüphelilerin, serada çalışan işçi olduğu ve yaktıkları ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu yangının çıktığı belirtildi.

Osmaniye'de yangın: 4 kişi gözaltına alındı - Resim : 1

Kaynak: DHA

osmaniye ormanlık alanda çıkan yangın