Ömer Çelik'ten Van'daki olaylara ilişkin açıklama: Herkes itirazını yapar, son kararı YSK verir

HABER MERKEZİ
Ömer Çelik AK Parti son dakika Gündem haberleri
Ömer Çelik'ten Van'daki olaylara ilişkin açıklama: Herkes itirazını yapar, son kararı YSK verir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Van'daki olayları değerlendiren Çelik, "Demokratik tepkimizi gösterelim deniliyor sonra sokaklar yakılı yıkılıyor, polisler taşlanıyor. Herkes itirazını yapar, son kararı YSK verir." dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

İSTANBUL'DAKİ YANGIN FACİASI 

- Tüm yönleriyle takip ediyoruz olayı. Bir eğlence mekanında ortaya çıkan bir yangın. Çeşitli ihbarlar var bununla ilgili olarak da değerlendirmeler yapılıyor. Sayın Valimiz oradadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bilgi almaktadır sürekli. Gözaltılar var. İnşallah daha fazla can kaybı olmasın diye ümit ediyoruz. 

31 MART SEÇİMLERİ

- 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk MYK toplantımızı Cumhurbaşkanımız başkanlığında gerçekleştiriyoruz. Tek gündem ile alakalı toplanmıştır MYK'mız. Seçimlerin değerlendirilmesi. Seçimler demokrasi tarihimize yakışır bir olgunlukla geçmiştir. Bu sürece emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin çok büyük katkısı var.

- Tabii en önemli teşekkür vatandaşlarımızadır. Milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin bütün dünyaya bir kere daha demokrasinin gücünü göstermesi bakımından fevkalade önemli bir tablonun ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Tüm bu süreçte çok çok emek verenler var her bir teşkilat mensubumuza teşekkür ediyoruz. Bu süreçte Cumhur İttifakı teşkilatları son derece iyi bir iş birliği içinde yan yana çalıştılar. 

"ARZU ETTİĞİMİZ SONUÇLARA ULAŞAMADIĞIMIZ YERLER VAR"

- Her seçim bir demokrasi şölenidir. Demokrasimiz bir kez daha bu seçimler vasıtasıyla güç kazanmış, kökleşmiştir. Kazanan demokrasimiz ve vatandaşlarımızdır. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart seçimleri de önümüzdeki süreçler için izleyeceğimiz yol açısından dönüm noktası olacaktır. Arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşamadığımız yerler var. Verilen mesajı bütün boyutlarıyla ele alacağız çünkü biz milletin kurduğu bir partiyiz. Partinin sahibi millettir. 

- 4 buçuk yıldan fazla zaman için Türkiye'nin önünde seçim gündemi yok. Demokratik reformlar her zaman gündemimizde olacak. Yeni anayasa gelecek nesillere borcumuzdur, bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Deprem bölgesinin ihyası en önemli gündemimiz olamaya devam edecek. Küresel gelişmeler açısından sayın Cumhurbaşkanımızın birinci gündem maddesi Gazze. 

- Bütün belediye başkanlarımızı tebrik ediyoruz. Kazanan 85 milyondur, milletimiz var olsun.

VAN'DAKİ OLAYLAR

- Bu konu il seçim kurulunun takdiri. Yasal mevzuatlara ilgili bir konu. Gereken şartların yerine gelmemesi sebebiyle böyle bir karar alınmış. Bu hükümetin müdahale edebileceği bir alan değil. Burada il seçim kurulu yetkili, nihai karar merci YSK. Yapacakları itiraz mekanizmaları bellidir. Hukuken haklılarsa zaten sonuç onların arzu ettiği gibi olacaktır. Enteresan olan şu; demokratik tepkimizi gösterelim deniliyor sonra sokaklar yakılıp yıkılıyor, polisler taşlanıyor. Bunu şiddet olaylarına dönüştürmenin demokrasiyle bir bağı yoktur. Herkes itirazını yapar, son kararı YSK verir. 

Ayrıntılar geliyor...