Ömer Çelik, AK Parti'nin kongre takvimini açıkladı

HABER MERKEZİ
AK Parti Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MKYK toplantısının ardından AK Parti'nin kongre takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, harp okulunda teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı ve kılıçlı yemin tartışması hakkındaki soruya da yanıt verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları: 

21 Eylül itibarıyla 2 gün sürecek şekilde delege seçimleri takvimimiz söz konusu olacak. Yine 12 Ekim 2024'te belde kongreleri olacak. İlçe kongrelerimiz aynı tarihte olacak. Bu uzun sürecek, 93 gün kadar sürmesi söz konusu olacak. Daha sonra 28 Aralık'ta il kongrelerimizi başlatacağız. Bu da 79 gün sürecek. Bunların hepsinin mart sonuna kadar yetişmesi, ardından büyük kongrenin gerçekleşmesi söz konusu olacak. Yeni dönemde yeni bir takım teşkilat yöntemleri, teşkilatçılığın topluma mesaj bakımından yeni modeller de çalışılıyor. Bunlar MYK'mızda değerlendirilecek. Gereken kararlar verilecek. Gençlerin ve kadınların zaman ve mekan kısıtlaması olan ama bir şekilde partimize destek vermek isteyen kardeşlerimizin katılımlarıyla ilgili yeni trendlere uygun modeller nasıl oluşturabiliriz, bunlar üzerinde de hazırlıklarımız, çalışmalarımız var. 

"İSTİFA HABERLERİNİN HEPSİ YALAN"

Ekonomiyle ilgili gündemi yakından takip ediyoruz. OVP 5 Eylül'de açıklanacak. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle program ilerliyor, hedeflere ulaşıyor. Ekonomi yönetimimize dönük 'istifa edildiği' haberlerin hepsinin yalan olduğunu size ifade etmek isterim. Bunlar spekülasyon amaçlı gerçekleşiyor. 

DİYARBAKIR ANNELERİ'NİN EYLEMLERİ

Diyarbakır Anneleri'nin eylemleri dünyada vicdan eylemi olarak en yüksek çağrılardan biri olarak gündeme gelmiştir. Annelerin şimdiye kadar evlatlarına kavuşanlar, onun ötesine mücadele edenler, bunlara destek verenlerin son derece kıymetli bir iş yaptığını ifade etmek isterim. Demokrasiden yanayım diyenlerin önünde somut bir sınavdır bu. Bu eylemlere destek vermiyorsanız demokratik söylemlerde bunun ötesindeki diğer konularda insan haklarıyla ilgili hassasiyetler havada kalmaya mahkumdur. Anneler tamamen vicdani bir çağrıyı yapıyorlar. 

"BU FAY HATTININ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE YERİ YOK"

İç bünyemize dönük saldırıların başında nefret siyaseti geliyor. Bu, vatandaşlarımız arasındaki siyasi parti mensubiyetinin husumete dönüştürülmesi gibi bir sonuç amaçlanıyor. Adlarımız farklı olabilir, aidiyetlerimiz farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye'nin iç bünyesinde bölünme, hastalık, virüs üretmeye çalışanlara karşı hassasiyetimizi en yüksek şekilde tutacağız. Atatürkçülük diyerek vatandaşlarımızın bir kısmının değerlerine saldıranlar da bu değerlere saygısızlık yapıyorlar. Atatürk'e ve sevenlere karşı çirkin dil kullananlar da bir saldırgan dil kullanmış oluyorlar. Bu fay hattının Türkiye'nin geleceğinde yeri yoktur. 

"GAZZE'DEKİ SOYKIRIM BATI ŞERİA'YA TAŞINIYOR"

Gazze'deki soykırım Barı Şeria'ya taşınıyor. Artık uluslararası sistem İsrail söz konusu olduğunda işletilmiyor. Yarın bir gün bu mekanizmaların katılımcısı düşmeye başlarsa, başkaları tarafından da dikkate alınmamaya başlarsa bugün sessizliğe gömülenler bunun sorumlusu olacaklardır. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN ERKEN SEÇİM VE ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

2024 yılının en kötü esprisi yarışması olsa bu 1. olurdu. Cumhurbaşkanımızı herhangi bir seçimde yenebileceğini düşünmesi, bir siyasi değerlendirme olarak ele alınamaz. Kötü bir espriden öteye geçemez. Biz seçim falan istemiyoruz diyorlardı. Gözüken o ki bu plan tutmadı. Belediyelerde ortaya koyulan bir hizmet yok. Hizmetlerin aksamasıyla, felaketlerdeki çaresizliklerle ve atamalarla gündeme geliyorlar. Her gün CHP ile ilgili gündeme gelen konu şu. Aktörler arasında kimin liderlik yarışında öne geçtiği, kimin kimi ziyaret ettiği. Erken seçim yok. Önümüzdeki 3.5 yıl Türkiye'nin istikrarlı ilerleyişini koruyarak Türkiye'nin güvenli olma vasfını koruyarak eser siyasetinde daha ileriye adımlar atarak yolumuza devam edeceğiz. Şu anda sadece erken seçimle ilgili konuşulacak konu, CHP'nin içinde bir erken seçim var. O şekilde değerlendirmek lazım. 

HARP OKULUNDA "MUSTAFA KEMAL'İN ASKERİYİZ" SLOGANI

Ülkemizin tarihinde ve dünya tarihinde ilk defa kuvvetlerimizde 3 kız öğrenci birinci oldu. Bu mottomuzun altını dolduran sonuçlardan birisi oldu. TSK gözbebeğimizdir. TSK'nın her zaman için vatan görevini yüksek şuurla yapması esastır. Geçmişte ordunun üzerinden askeri vesayet üretilmesinin en çok TSK'ya zarar verdiği görülmüştür. Gençlerin mezuniyetlerinde sevinci vatandaşlarımızın takdir etmesi önemlidir. Bu görüntüler üzerinden birilerinin açıklamalarına bakarak geçmişte yaşanan bir takım kötü tecrübelerin hatırlanması konusunda da demokratik hakkının kullananların eleştirileri de takdirle ve saygıyla karşılanmalıdır. Bir takım siyasetçi, aydın, emekli asker bu görüntülerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mesaj verildi, hükümete mesaj verildi gibisinden üslupla konuşmaları, asıl bunların yaptıkları o eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir. Bu teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Çerçeve budur. Bizim vesayet konusunda hassasiyetimiz son derece yüksek. Hukuk dışı vatanseverlik olmaz. Birileri ben vatanseverlik adına hukuk dışına çıkıyorum diyorsa, bu geçmişte yapıldı. TSK adına meşru hükümetin faaliyetleri kısıtlanmaya da çalışıldı. Bunları yaşamış olarak tecrübemiz ortada, dikkatimiz yüksektir. Demokratik denetleme mekanizmaları en güçlü şekilde çalıştırılmaktadır. Yanlış uygulamaya müsaade edilmez. Hükümete kılıç çekildi dediklerinde, onların kafasındakinin vesayet unsurlarını diriltmek olduğunu net görüyoruz.

TÜRKİYE'NİN BRICS'E ÜYELİĞİ HABERLERİ

BRICS'e üye olmak istediğimizi zaten Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Bu talebimiz açıktır, süreç işlemektedir. Somut bir gelişme yoktur bu konuda. Olursa paylaşırız.

NAMIK TAN'IN 'MAVİ VATAN' AÇIKLAMASI

Biz bu tartışmayı bitirmiştik ama kendisi sanırım devam ettirmek istiyor. Sayın Namık Tan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ve CHP Sözcüsü Deniz Yücel'i yalanlamış o açıklamasında. 

ERDOĞAN-ESAD GÖRÜŞMESİ TAKVİMİ

Burada 3 aşamalı mekanizmadan bahsettim. Dosyalar istihbarat tarafından olgunlaştırılacak. Daha sonra bakanlıklar düzeyinde bir araya gelinecek, ardından liderlere arz edilecek ve bir görüşme takvimi ortaya çıkacak.