Ömer Çelik'ten Ümit Özdağ'ın 'AK Parti ve İYİ Parti arasında gizli anayasa görüşmesi' iddiasına yanıt

İYİ Parti AK Parti
Ömer Çelik'ten Ümit Özdağ'ın 'AK Parti ve İYİ Parti arasında gizli anayasa görüşmesi' iddiasına yanıt

AK Parti ve İYİ Parti arasında yeni bir anayasa için gizli görüşme yapıldığı iddiasını ortaya atan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'a, AK Parti Sözcüsü Çelik'ten yanıt geldi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, AK Parti ile İYİ Parti’nin gizli yeni anayasa çalışmaları yaptığı yönündeki iddiasına tepki gösterdi. 

Çelik, "Ümit Özdağ adlı şahıs ahlaksız bir yalan söylemiş. İsmimi de anarak AK Parti ile İYİ Parti arasında bir süredir gizli görüşmeler ve gizli bir yeni anayasa çalışması yapıldığı şeklinde tamamen uydurma olan, hiçbir gerçekliğe dayanmayan bir açıklama yapmıştır. Ümit Özdağ’ın bu iftirası en hafif tabirle utanmazlıktır. Yalan yanlış sözlerle şahsımı hedef alması siyaset değil, ahlaksızlıktır. Siyasetin bu kadar çirkin ve kirli bir şekilde yapılması kimseye yakışmaz ama açıkça yalan söyleyen Ümit Özdağ’a yakışmıştır. Ajandası yalan, iftira ve güdümlü operasyon olanın kimliği siyasetçi olamaz. Biz, her çalışmamızı milletimizin gözü önünde, milletimizle paylaşarak yaparız. Kapalı kapılar ardında gizli ajanda ile operasyon siyaseti yapmak ancak bu tiplere yakışır" dedi. 

ÖZDAĞ'IN AÇIKLAMALARI

İYİ Partili Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Kamuoyunun bilmesi gereken husus, İYİ Parti'den bazı yetkililerin şimdi de yine İYİ Parti yetkili kurullarının bilgisi dışında AK Parti ile yeni bir anayasa üzerinde çalıştığıdır. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ankara’da katıldığı değişik toplantılarda 6 aydan bu yana AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in başkanlığında yeni bir anayasa komisyonunun çalışmalarına katıldığını ifade etmektedir. Meral Akşener, 'TKP ile olur AK Parti ile olmaz' derken nasıl olur da İYİ Parti Genel Sekreteri, İYİ Parti milletvekillerinin bilmediği görüşmelere katılır? İYİ Parti divanının, GİK'inin, milletvekillerinin haberi olmadan HDP ile anayasa yaptığınız gibi şimdi de hiçbir kurumsal onay almadan aynı şeyi AK Parti ile mi yapıyorsunuz? Bir siyasi parti seçmeni ve toplum önünde savunamayacağı bir şeyi neden gizli gizli yapar?" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

Ak Parti iyi parti