Okulda dansözlü etkinlik sonrası flaş karar! Bakan Özer duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı Bursa Mahmut Özer

Bursa'da okulda dansözlü etkinlik olayının ardından flaş gelişmeyi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu: "Okul Aile Birlikleri tüm sosyal etkinliklerle ilgili okul müdürünün izni ve denetimine tabi olacak. Ülkemizin milli ve maneviyatına tezat teşkil eden hiç bir etkinliğe izin vermeyeceğiz."

Bursa'da, bir ilkokulda okul aile birliğince düzenlenen bir etkinlikte dansöz sahne alması tartışma yaratmıştı. Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Milli Eğitim Bakanlığının, Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Birlik tarafından gerçekleştirilecek tüm faaliyetler, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer alan Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uygun olarak düzenlenecek.

Faaliyet içerikleri öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlanacak.

Hazırlanan seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler, sosyal etkinlikler kurulu tarafından incelenecek ve okul müdürünün onayıyla gerçekleştirilecek.

Okul müdürü, Birliğin yaptığı her türlü etkinlik ile iş ve işlemlerin ilgili mevzuata uygunluğunu denetleyecek ve Birlik tarafından gerçekleştirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetlerin öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine uygun olarak düzenlenmesini sağlayacak.

BAKAN ÖZER: İZİN VERMEYECEĞİZ

Bir dizi etkinliğe karılmak için Bursa'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  bir okulun aile birliği tarafından düzenlenen etkinlikte dansöz oynatıldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: 

Okulda dansözlü etkinlik sonrası flaş karar! Bakan Özer duyurdu - Resim : 2

"Önce imam hatip okulunda yapıldığına dair bir bilgi geldi. Daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı. Okul aile birlikleri sosyal etkinlik düzenlediği zaman okul müdüründen izin almadan yapabiliyordu. Geniş çerçeve içinde düzenlemeleri yapabiliyordu. Resmi Gazete'de yayınlanan dünkü değişiklikle okul aile birliklerinin tüm sosyal etkinlikleri müdürden izinli ve denetime tabi olacak. Kritik olan konu; ülkemizin milli maneviyatına tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz."

Kaynak: İHA

Bursa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer