Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları belli oldu

Gündem haberleri 24 Kasım Öğretmenler Günü Ankara Milli Savunma Bakanlığı
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları belli oldu

19 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçlarının açıklandığı bildirildi.

19 Kasım'da yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçlarının belli olduğu bildirildi. 

19 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları açıklandı. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı personeli, özel öğretim kurumları ve MEB dışından 58 bin 965 aday, uzman öğretmenlik; 3 bin 921 aday ise başöğretmenlik unvanı için başvuru yaptı.

Sınava 58 bin 614 uzman öğretmen adayı ve 3 bin 883 başöğretmen adayı katıldı. Böylelikle başvuru yapanlar arasında sınava katılım oranı uzman öğretmenlik için yüzde 99,40, başöğretmenlik içinse yüzde 99,03 olarak gerçekleşti.

Sınav sonuçlarına meb.gov.tr'den ulaşılabiliyor.

 

ERDOĞAN: EĞİTİMDE ÇOK KAPSAMLI BİR DEMOKRATİK DÖNÜŞÜME İMZA ATTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu. Eğitimde çok kapsamlı bir demokratik dönüşüme imza atıldığını Erdoğan, "Öğretmenlik meslek kanunu ilgili ilgili teklif yakında paydaşlarımızın dikkatine sunulacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları: 

-Bugün de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü idrak ediyoruz. Çağın getirdiği sıkıntıları milletler ancak kökleriyle bağlarını sağlam tutarak aşabilirler. Diğer türlü sağa sola savrulmaktan kurtulamazlar. 

-21 sene önce aziz milletimizin takdiriyle ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde önceliğimiz eğitim öğretim oldu. Şartlar ne olursa olsun ikinci plana atılmasına izin vermedik. Eğitim bütçesi 652 milyar liraya çıktı. 2024 yılı bütçemizde eğitim öğretime tahsis edilen tutar ise 1 trilyon 620 milyar liradır.

-Derslik sayımız 343 binden aldık 619 bine okul saygımızı 50 binden 95'e yükselttik. 800 bin yeni atamayla öğretmen kadromuzu genişlettik. Yeni öğretim yılında 1 milyon 203 bin öğretmenimiz ve 19 milyon öğrencimize hizmet sağlıyoruz. Altyapıya yaptığım yatırımların olumlu sonuçlarını gördük. Sınıftaki öğrenci sayısı 30 25 bazı yerlerde 15'e düşürdük, şu anda bunu da başardık.

-Öğretmen başına düşen öğrenci sayımızda 28'den 18'e ortaöğretimde 12'ye düştü. OECD'nin ortalamasına yaklaştık. Yine bu dönemde okullaşma oranlarımız tüm kademelerde tarihimizin zirvesinde. Kız çocuklarımızın önündeki engelleri kaldıran biz olduk. 


-Biz gelince ders kitaplarını ücretsiz dağıttık. 171 milyon ders kitabını öğrencilere ücretsiz dağıttık. 560 bin etkileşimli tahta kurduk. Kat sayı adaletsizliği kaldırarak, meslek liselerinin önünü açarak, kılık kıyafetle ilgili yasaklara son vererek, Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerini yaygınlaştırarak, zenginliğimizin farkında vararak eğitimde çok kapsamlı bir demokratik dönüşüme imza attık. 

-Biz hükümet olarak sadece bütçede atamalarda da önceliği eğitime verdik. Şu anda görevdeki öğretmenlerin yüzde 80'i bizim zamanımızda atandı. Bundan sonra da gerekeni yapacağız. eğitim öğretimi direkt bekamızı ilgilendiren bir milli mesele olarak görüyor ve siyasetin üstünde tutuyoruz. Bir diğer husus öğretmenlerin maaşı ve özlük haklarıyla ilgili iyileştirmelerdir.

 

 

Kaynak: İHA