Öğrencilerin KYK borcu isyanı: 41 bin liraya 152 bin TL geri ödeme...

KYK borcu CHP Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Twitter
Öğrencilerin KYK borcu isyanı: 41 bin liraya 152 bin TL geri ödeme...

Binlerce öğrenci KYK borçlarına ait görselleri sosyal medyadan paylaştı. Devletten kredi alan öğrencilere 74 bin liradan 152 bin liraya kadar değişen tutarlarda borç çıktığı, paylaşılan fotoğraflara da yansıdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan KYK borçlu öğrencilere destek geldi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan öğrenci kredileri, bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. Sebebi ise ödenmesi gereken borç miktarı…

Binlerce öğrenci Twitter'dan ödemesi gereken borç miktarlarını paylaştı. 

Sosyal medyada paylaşılan ve KYK borcu olduğu öne sürülen görsellere göre okul boyunca 23 ila 41 bin TL arasında devletten kredi alan öğrencilere 74 bin liradan 152 bin liraya kadar değişen tutarlarda borç çıktığı görüldü.

Öğrencilerin KYK borcu isyanı: 41 bin liraya 152 bin TL geri ödeme... - Resim : 1

KYK BORÇLARI SİLİNSİN' TALEBİ

Öğrenciler çıkan borçların yüksekliğinden yakınırken, devletten borçlarının silinmesi talebinde bulundu.

Öğrencilerin KYK borcu isyanı: 41 bin liraya 152 bin TL geri ödeme... - Resim : 2

KILIÇDAROĞLU: ÖDEMEYİN

KYK borçları kısa sürede Trend Topic listesine girerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğrencilere destek geldi. 

"Gençlere sesleniyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda" ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE: FAİZİ SİL

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda konuya ilişkin, "Erdoğan nas var nas! # kykkredi borçlarından faiz alma, faizi sil!" dedi. 

KYK borçları Kemal Kılıçdaroğlu twitter