Nefes kesen anlar: Türk Yıldızları'nın havadaki 100.yıl özel gösterisi kokpitten görüntülendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atatürk Milli Savunma Bakanlığı Türkiye

Türk Yıldızları'nın havadaki Cumhuriyetin 100. yılına özel gösterisi kokpitten görüntülendi! İşte o heyecan dolu dakikalar...

Türk Yıldızları'nın, İstanbul Boğazı'nda Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirildikleri gösteri, kokpitte görüntülendi. Havada oluşan görsel şölen ve İstanbul manzarası bir araya gelince ortaya çıkan görüntü heyecanlandırdı.

MSB GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı semalarında gösteri uçuşu gerçekleştiren SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın kokpit içi görüntülerini paylaştı.

MSB'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Gök Vatan'ın cesur kartalları SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları, Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı kutlamaları dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda imkansızı başaran, nefes kesen gösteriler gerçekleştirdi. Eşi benzeri olmayan bu muhteşem gösteriyi gelin hep birlikte SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın gözünden izleyelim." ifadesi kullanıldı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları, gösteri uçuşu gerçekleştirmişti. Türk Yıldızları havada "100" çizerken, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gösteriyi izlemek için boğaza gelen vatandaşların nefesini kesti. Havada oluşan görsel şölen Türk Yıldızlarının kokpitindeki kameraya yansıdı.

Öte yandan, Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi SOLOTÜRK'teki görev süresinin sona erdiği öğrenilen Pilot Yarbay Emre Mert, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kapsamında Ankara ve İstanbul semalarında gösteri uçuşları yaptı.

Bu kapsamda, Anıtkabir ve İstanbul Boğazı semalarında gösteri uçuşları yapan Mert, Türk donanma tarihinin en büyük resmigeçidi öncesinde gerçekleştirdiği görev esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün altından geçti.

Pilot Yarbay Mert, SOLOTÜRK'teki son gösteri uçuşunda ayrıca, "SOLOTÜRK kalkışı", "SOLOTÜRK tonosu", "kobra manevrası", "ters tırmanış" ve "reverans" gibi manevraları da kullanıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV