Türk donanmasının 100 gemisi İstanbul Boğazı’ndan böyle geçti!

Gündem haberleri İstanbul boğazı

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Türk donanmasının, İstanbul Boğazı'nda 100 gemi geçti. Geçiş töreni vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Bu görkemli geçiş töreni, hem içerde hem dışarıda güçlü bir mesaj olarak algılandı. İşte dosta güven düşmana korku veren o anlar...

Türk donanmasının 100 gemisi İstanbul Boğazı’ndan böyle geçtiği anlar yayınlandı.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Türk donanmasının, İstanbul Boğazı'nda 100 gemi geçti. Geçiş töreni vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Geçiş töreni dosta güven düşmana korku verdi.

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığına bağlı 100 gemi, İstanbul Boğazı’nda geçiş törenine saat 17.00'da başladı.

TCG Anadolu'nun da içinde olduğu fırkateynler, ada sınıfı korvetler, mayın avlama gemileri, karakol gemileri, amfibi gemiler, hücumbotları, denizaltılar ve yardımcı sınıf gemiler olmak üzere 100 gemi Boğaz'dan geçiş yaptı. Gemilerin geçişini vatandaşlar ilgiyle izledi. Geçiş töreni dosta güven düşmana korku verdi.

BAHRİYELİLER, ERDOĞAN'I SELAMLADI

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Türk donanması, İstanbul Boğazı'nda 100 gemi ile tarihinin en büyük resmigeçidini gerçekleştirdi. Savaş uçakları ve helikopterlerin de eşlik ettiği tören sırasında bahriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı "çimariva" ile selamladı.

"100'üncü Yılda 100 Gemi" adı verilen faaliyet kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı fırkateynlerin, ada sınıfı korvetlerin, mayın avlama gemileri, amfibi gemileri, karakol gemilerinin, lojistik gemilerinin, hücumbotların, denizaltıların bulunduğu 100 gemi adalar bölgesinde toplandı.

"Nizam Cumhuriyet" olarak ifade edilen düzenin alınmasının ardından gemiler, resmigeçit için saat 17.00'de İstanbul Boğazı'na güney istikametinden girdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun TCG Anadolu’dan sevk ve komuta ettiği boğaz geçişi öncesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solotürk gösteri yaptı.

Kaynak: Haber Global TV