Narin'in dışarıdaki tek abisinden şoke eden açıklamalar: "Kendi aramızda öldürseydik kim duyacaktı?"

çocuk ölümleri Diyarbakır Gündem haberleri Narin Güran

Türkiye'yi yasa boğan olayda, Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye sevk edilmişti. Soruşturma sürerken, sanıklar çelişkili ifadeler vermeye devam ediyor. Narin'in dışarıda olan tek abisi Baran Güran'ın ifadeleri ise kan dondurdu. Abi Güran, "Kendi aramızda öldürseydik kim duyacaktı?" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 8 yaşındaki Narin'in ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşi de bulunan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Mahallede imam olarak görev yapan bir şüpheli ise dün serbest bırakıldı. Peki sanıklar neden çelişkili ifadeler veriyor? Son durum ne? İşte detaylar...

Katledilen Narin’in, dışarıda olan ve gözaltına hiç alınmayan tek abisi 21 yaşındaki Baran Güran konuştu. İfadeleri ise şoke etti.

"NARİN'İ BİZ ÖLDÜRSEYDİK KİMİN RUHU DUYACAKTI?"

"Narin bulunsun diye elimizden geleni yaptık. Kendi aramızda bu kızı öldürseydik kim bilecekti, kimin ruhu duyacaktı. Diyorlar ki aile yapmış. Biz kendi aramızda bu kızı öldürseydik kim bilecekti. Kimin ruhu duyacaktı. Kimse bize diyebilir miydi?, Biz, Narin bulunsun diye sesimizi duyurmak için elimizden geleni yaptık, medyayı biz çağırdık.” 

"AMCAM BENİM BABA YARIM"

“Amcam benim babam gibidir, babamdan farkı yok. Arama gece gündüz devam ederken ben gece uyurken, amcam uyumuyordu ve ekiple gece de arama çalışmalarına katılıyordu. Diyordu ki ‘Ben kızımı getirene kadar, dünya benim üzerime yıkılsa uyumayacağım.’ Amcam bulunması için her yerin aranmasını söylüyordu. Biz çok içli dışlı bir aileyiz. Amcamdan yana gönlüm hâlâ rahat. Amcam benim canımdır, benim tırnağım kalksa amcam kendini öldürür. Amcam adliyedeyken oğluna şöyle demiş; ‘Oğlum sen dışarıdasın kafanı dik tut senin baban çıkacak. Bugün olmazsa, yarın olmazsa bir gün mutlaka çıkacak. Milletin içinde dik dur, kimseye karışma."