Naci Görür'den İzmir'deki artçılarla ilgili açıklama

İzmir Deprem Son depremler
Naci Görür'den İzmir'deki artçılarla ilgili açıklama

Ege Denizi'nde son günlerde büyüklüğü 4'e yakın 5 artçı deprem meydana gelmişti. Prof.Dr. Naci Görür, İzmir'i de etkileyen ve arka arkaya meydana gelen artçı depremleri değerlendirdi.

Naci Görür, twitter hesabından yaptığı açıklamada Sisam Körfezi merkezli 5 artçı depremin büyüklüklerin 4'e vardığının altını çizdi.

Bu artçılardan bazılarının Sisam'da meydana gelen 6.9'luk depremin artçıları olduğunu kaydeden Prof.Dr. Görür, geriye kalan artçıların ise aynı depremin diğer faylarda yarattığı tetiklemeden meydana gelmiş olabileceğini vurguladı. 

BİLGİ:DEPREME TRAFİKTE YAKALANIRSAK NE YAPMALIYIZ?

Trafik yoğunluğu ve kaza oranı fazla olan İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde deprem ve acil durum yolları oluşturulmuştur. Bu yollar deprem anında gereksiz yere işgal edilmemeli.

-Otoyol ve şehirlerarası yollarda, anormal durumları, yangınları cep telefonu veya yol kenarındaki acil telefonlarla ilgili birimlere haber verin.

-Otoyolda iseniz yoldaki aydınlatma direklerine, trafik işaretleri levhalarına dikkat edin

-Büyük tanker ve kamyonlardan uzak durmaya çalışın. Tünel giriş ve çıkış yakınlarına aracınızı park etmeyin, bu gibi yerlerde durmak tehlikeli sonuçlara sebebiyet verebilir.

-Köprü ve üst geçit gibi yerlerde deprem anında yıkılma tehlikesi olan yerler olduğunu unutmayın

-Radyonuzda deprem hasarı ve yol durumu ile ilgili bilgiler alın

-Yol güvenliği ilgili bilgi almadan hareket etmeyin.

Kaynak: Haber Global TV

İzmir deprem deprem haberleri son depremler İzmir haberleri ege denizi depremleri