Muzun kılçıklarını ayıklayıp atanlar çok üzülecek! Muz kılçıklarını bal ile karıştırdığınızda...
Muzların kabuğu ve meyvesi arasındaki ince yapı olan muz kılçıklarını çoğu kişi muz yemeden önce ayıklayarak atar. Ancak bu davranış oldukça yanlıştır. Muz kabukları ile meyvesi arasındaki kılçıkları atmak yerine bal ile karıştırın.
Muz kılçıklarının çöpe atılması yerine bal ile karıştırılıp tüketilmesi insan sağlığı açısından birtakım faydalar sağlıyor. Bu faydalardan yararlanmak için uygulamanız gerekenler ise oldukça basit.
İlk olarak 2 muzu kılçıkları ile birlikte güzelce ezin. Ardından üzerine bir miktar bal ekleyin ve karıştırın. Son olarak 300 ml ekleyerek karışım homojen hale gelene dek karıştırın. Karışım hazır olduktan sonra dörde bölerek gün içerisinde kullanın. Muz kılçıklarını bu şekilde kullandığınızda antioksidan etki göstererek bağışıklığı güçlendiriyor. Aynı zamanda muzlu bal karışımı kalp hastalıklarından korunmaya da yardımcı oluyor.