Murat Kurum: Tüm kadın girişimcilerimize 100 bin lira hibe vereceğiz

Haberglobal.com.tr
Murat Kurum AK Parti İstanbul
Murat Kurum: Tüm kadın girişimcilerimize 100 bin lira hibe vereceğiz

Eşsiz Şehir Eşsiz İstanbul programında konuşan AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, tüm kadın girişimcilere 100 bin lira hibe vereceklerini söyledi. Kurum, 1 Nisan'dan itibaren haksız yere işten çıkarılan işçilerin işlerine geri döneceğini açıkladı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB Başkan) Adayı Murat Kurum, Eşsiz Şehir Eşsiz İstanbul programında konuştu.

Kurum'un açıklamaları şöyle:

Eşsiz bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehirde gençleri ile kadınları ile, engelli kardeşlerimiz ile tek arzumuz huzur içinde yaşamak. Paylaştığımız sevgimizi, düşüncemizi İstanbul'un güzelliğini doyasıya yaşamak istiyoruz. 31 Mart akşamı Eşsiz İstanbul'a kavuşacağız inşallah.

Özlediğimiz İstanbul'u hep birlikte inşa edeceğiz. Eşsiz İstanbul tanıtım toplantımızda yeniden bir aradayız. İlk buluşmamızda sizlere Türkiye Yüzyılı İstanbul vizyonumuzu ilan ettik. Risksiz İstanbul ile bu şehri depreme dirençli şehre nasıl dönüştüreceğimizi ilan ettik. Yine metro seferleri duran, orada vatandaşımızın çile haline gelen ulaşımda evine işine okuluna gidemediği bir tabloyu bugün İstanbullular gördü. Son 5 yıldır olduğu gibi bugün de çile ile karşılaştılar. Tünellerde İstanbul'un trafik çilesini yaşadılar. Ulaştıran İstanbul hedefimizle bu sorunları çözmeye geliyoruz.

"ÇOK KISA BİR SÜREDE BAŞARACAĞIZ"

1 Nisan'dan itibaren İBB sizlerin iyi gününüzde kötü gününüzde her anınızda yanınızda olacak. Bu hedefleri sosyal belediyecilik uygulamalarımız ile kısa sürede başaracağız. Sosyal belediyecilik ile sosyal medya belediyeciliği ile yönetilmesine isyan eden vatandaşlarımız ile dertleşiyoruz. Her bir an artık eziyet haline geldi. Bugün burada tarihin ve vicdanın önünde sizlere söz veriyoruz Haksız yere işlerinden edilen emekçilerimiz işlerine geri dönecek. Bu şehirde kimse haksızlığa uğramayacak, işten haksız yere çıkarılmayacak. Tüm sosyal destekleri çeşitlendirip arttıracağız. Yarı zamanlı belediyecilik yapanlar bu yardımları keseceğimizi ifade ediyor. Biz sosyal yardımları devam ettireceğimiz gibi yenilerini kalıcı şekilde İstanbul ile paylaşacağız.

"1 NİSAN’DAN SONRA  İŞLERİNE GERİ DÖNECEKLER"

Dün sokaklarda, bugün bu salonda; tarihin ve vicdanın önünde İstanbullulara söz veriyoruz. 1 Nisan’dan sonra; haksız yere ekmeğinden edilen emekçilerimiz işlerine geri dönecek. Dün sokaklarda, bugün bu salonda; tarihin ve vicdanın önünde İstanbullulara söz veriyoruz. 1 Nisan’dan sonra; haksız yere ekmeğinden edilen emekçilerimiz işlerine geri dönecek!

Kadınlar arasında, ev hanımı veya çalışan kadın ayrımı yapmak; yarı zamanlı Belediye Başkanı’na yakışır. Bizim anlayışımızda kadınlar asla ayrıştırılamaz, çünkü bu vatanın her kadını bizim kutsalımızdır! Bu şehrin kadınları güçlü olacak. Yatırım ve istihdama katkı sunmalarının önünü açacağız.

İSTANBUL’U BÜYÜTECEK KADINLARI DESTEKLEYECEĞİZ

1 Nisan’dan itibaren; tüm kadın girişimcilerimize 100 bin lira hibe vererek, İstanbul’u büyütecek kadınları destekleyeceğiz. Belediyemizden başlamak üzere, İstanbul’un her yerinde kadın istihdamını süratle artırıyoruz.

İşlerini büyütmek istediklerinde; pazarlama, e-ticaret gibi alanlarda doğrudan desteklerimiz hazır. Ürettikleri el emeklerini, alım garantili e-ticaret ve pazar yeri uygulamalarımızla kazanca dönüştüreceğiz.

İstanbul’da; çocuğu 6 yaşına kadar olan anne ve babalara, yavrularıyla ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz. Yine 6 yaşına kadar çocuğu olan annelerimizi; yavruları yanlarında olsun olmasın toplu ulaşımdan ücretsiz faydalandıracağız.