Murat Kurum: İstanbul'da trafik çilesini bitireceğiz

HABER MERKEZİ
Murat Kurum İBB

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, eylem planı tanıtımında konuştu. Kurum, "Biz 5 yıl boyunca omuzlarına ağır yük gibi çöken trafik çilesini süratle bitirmek istiyoruz. İlk 6 ayda trafik rahatlayacak" dedi. Kurum göreve gelmesi halinde ilk 6 ay ve 1 yıllık projelerini açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, seçilmesi halinde göreve geldiğinde ilk 6 ay ve 1 yılda gerçekleştirileceğini vaat ettiği eylem planı tanıtımında konuştu.

Kurum'un açıklamaları:

Bugün en büyük sorunların başında trafik çilesi geliyor. Herkes artık bu çileden yorulmuş ve bıkmıştır. Biz 5 yıl boyunca omuzlarına ağır yük gibi çöken trafik çilesini süratle bitirmek istiyoruz. İlk 6 ayda trafik rahatlayacak. Uğraştıran değil, ulaştıran bir İstanbul diyoruz. İstanbul Finans Merkezi'nde çalışacak on binlerce vatandaşımızı ilgilendiren Ümraniye-Ataşehir Göztepe hattını hızla açarak İstanbul'un gücüne güç katacağız.

İLK 6 AYDA BAŞLANACAK RAYLI SİSTEM ÇALIŞMALARI

Raylı sistem uzunluğu 40.6 kilometre daha uzayacak. 4 yeni hattımızı hizmete alacağız birinci yılın sonunda. 40 kilometrelik hattı hemen yaparak mevcut yönetimin 5 yılda yapamadığını liyakatli, çalışkan kadrolar bir yılda yapacak. Kaynarca-Tuzla hattının da yapımına ilk 6 ayda başlayacağız. Yine 9.7 kilometre uzunluğunda Bağcılar - Küçükçekmece hattının yapımını ilk 6 ayda başlatacağız. Hızlıca bu hattı da milletimize armağan edeceğiz. 18.1 kilometre uzunluğunda Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt hattının da Bahçeşehir-Esenyurt kesiminin yapımına ilk 6 ayda başlayacağız. Vezneciler - Sultangazi hattı ve Sultanbeyli - Kurtköy metro hatları da ilk 6 ayda yapımına başlanacak. Üsküdar-Kadıköy-Kartal-Maltepe tramvayının yapımı da ilk 6 ayda başlayacak. İlk 1 yıl içinde İncirli-Söğütlüçeşme hattı da ihalesine başlanacak. 

AK Parti döneminde yapımına başlanan 9 hattın da yapımını hızlandıracağız. Mecvut liyakatsiz yönetimin 5 yılda yaptığını biz 1 yılda tam 2 katını yapacağız. Geldik toplu ulaşımda önemli olduğunu düşündüğümüz ve İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak diğer bir adımımız olan tünel ve yol projemiz. Dolmabahçe-Levazım tünelinin yapımını da ilk 6 ayda yeniden başlatacağız. Levazım - Armutlu tünelinin de yapımına ilk 6 ayda başlayacağız. Artmutlu - Cendere tüneli yapımı da ilk 6 ayda yapıma başlanacak. Ayazağa - Çayırbaşı tüneli de ilk 6 ayda yapımına başlanacak işlerden bir tanesi. Yine Bayrampaşa-Kağıthane, Göztepe-Bostancı tünellerinin de yapım sürecini ilk 6 ayda başlatacağız. Biz trafik çilesini çok daha detaylı çözümlerle bitirmenin peşindeyiz. 6 ayda 260 kilometrelik ana ve yan yolun ve 45 kavşağımızın yapımlarını başlatıyoruz. Kavşakların tümünü ilk yıl içinde tamamlamış olacağız. 

"TAKSİ SORUNUNU 6 AYDA İSTANBUL'UN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ"

İlk 6 ayda İstanbul'daki taksi problemini vatandaşımızın, esnafımızın, tüm paydaşların lehine olacak şekilde çözeceğiz ve taksi sorununu İstanbul'un gündeminden çıkaracağız. 

Bir beklenti de metrobüs. İlk 6 ayda mevcut metrobüs hattının yeni işletme planını tesis edecek ve kapasiteyi artıracağız. İlk yılda 100 metrobüs ve 250 otobüsü filomuza dahil edeceğiz. Metrobüs hattımızın istasyonlarının kapasitesini de artıracağız. 

DEPREME HAZIRLIK

Deprem gerçekten bu ülkede terörle mücadele kadar önemli bir konu. Milli güvenlik meselesi. Bu meseleye hepimizin ortak bakış ile bakıp İstanbul'un deprem riskini ortadan kaldırmamız lazım. Vaatleri hatırlamayarak bu işleri çözemeyiz. Bizim yapmamız gereken ağzımızdan çıkan sözleri tutmaktır. Bu sözleri tutmak için çalışmak, çabalamaktır. Bundan sonra da arzumuz İstanbullulara o hizmetleri getirmek. Göreve gelir gelmez 650 bin konutun inşa sürecine 39 ilçemizde başlıyoruz. 39 ilçede bu inşaatların başladığını vatandaşlarımız görecek. 300 bin konutumuzun yarısı büyükşehirden diyerek KİPTAŞ projesini ilan etmiştik. 15 Nisan'da başvurular alınacak. 1 ayda süreç tamamlanacak. İlk 6 ayda 20 bin konutun yapımına İBB olarak başlayacağız. İlk yılın sonunda 60 bin konutun yapımını başlatmış olduğumuzu göreceksiniz.